Nyújtottfólia-zsákos csomagolás MSK Stretch Hood gépekkel – Egy vízió valóssággá válik

A leggyorsabb MSK nyújtottfólia-zsákos csomagolási berendezés háztartási eszközök számára, a termékek zökkenőmentes rétegzése és egy csodálatra méltó energiamérleg: Az új MSK Stretch Hood gépek, az MSK Tensiontech-ek a franciaországi Electrolux Revin üzemében mosógépeket csomagolnak a legnagyobb sebességgel és egy egyedülálló csomagolási teljesítménnyel.

Csomagolási követelmények

Egy nyújtottfóliás csomagolási megoldás volt az, amire a franciaországi Electrolux Revin ajánlatot kért a csomagológépgyártó MSK Covertech-től, hogy folytathassa az Electrolux konzern „Green Spirit“ mozgalmát. Már 2001 óta, összesen kilenc MSK Tensiontech dolgozik az Elektrolux konzernnél. Az új kihívás: egy nagyon gyors nyújtottfólia-zsákos technológiára volt szükség - a leggyorsabra, amit az MSK eddig háztartási gépek csomagolására szállított. Óránként több mint 400 eszköz megnövelt csomagolási teljesítménnyel az eddig alkalmazott zsugorítókemence-technológiát egy modern költség-. illetve energiakímélő csomagolási megoldással kellett felváltani.

 

Középpontban a teljes csomagolás

Az optimális szállítási csomagolás kifejlesztése mindig megköveteli a termék elsődleges csomagolásának figyelembevételét is. Így az alsó csomagolásnak el kell bírnia a nyújtottfólia-zsák által kifejtett nyomást, úgy, hogy a nyújtottfólia költségmegtakarítása ne menjen az elsődleges csomagolás rovására. Ezen okból kifolyólag az Electrolux Revin számára is átfogó tesztsorozatot végzett az MSK az MSK vevőtechnikumban, párhuzamosan az Electrolux Revin-nél végzett kísérletekkel, hogy megtalálják a megoldást a kompakt és nezhéz háztartási eszközök csomagolására. Kihívást jelentett, közösen egy optimális teljes koncepció gép-termék-fólia viszonylatban való megoldás kifejlesztése. Jelentős követelmény volt a termékek zökkenőmentes egymásra rétegezhetősége. Itt különösen a termék alsó részén lévő alsózsugorítás játssza a döntő szerepet. A teszteket sikeresen, a mosógépgyártó megelégedésére lehetett lezárni. Az MSK megkapta a megrendelést az Electrolux-tól a revini üzem új csomagológépeire.

Innovatív nagyteljesítményű technológia

A két Electrolux Revin számára szállított MSK csomagológép a piacon használt leggyorsabb Stretch Hood gépek közé tartozik. Mindegyik berendezés egy egyedileg készített nyújtottfólia-zsákkal csomagol mosogatógépeket 220 termék/óra teljesítménnyel. „A maximális sebesség elérése tekintetében az Electrolux nagyfokú bizalmat előlegezett meg nekünk, és mi nem okoztunk csalódást“ jellemzi Uwe Jonkmanns, az MSK Marketing - és Kereskedés vezetője a bizalommal teljes és szoros együttműködést a fejlesztési fázis során. „Az, hogy ilyen magas teljesítmény mellett is ilyen kiváló csomagolási teljesítmény érhető el, az MSK Tensiontech jelentősen konstruktív tulajdonságaira vezethető vissza és egyidejűleg a különböző fóliagyártók jó együttműködésének eredménye“, fejti ki továbbá Uwe Jonkmanns. A ráhúzókeret például nagyszilárdságú aluminíumból készült, amely csökkenti a mozgó mennyiséget, és a kiegyenlítő ellensúlyok mellett a gép kisebb építési módját teszi lehetővé. A berendezés egy a fóliatekercs-cseréhez szükséges hegesztő sínnel van felszerelve, amely érezhetően csökkenti a fóliatekercs-cseréhez szükséges időveszteséget. Maximális komfort a kezelés és átállítás során, illetve a kiváló hozzáférhetőség adottak. Az MSK Tensiontech hidraulika és láncok nélküli design-ja miatt nincs szükség kenőanyagra a terméken, ezáltal egy "tiszta" megoldást jelent minimális karbantartási szükséglettel és csekély mértékű kopással. Az Electrolux Revin számára alkotott csomagolási megoldás kifejlesztésénél egy jelentős mérföldkő volt az innovatív MSK lamináló-rendszer bevetése, amelynek köszönhetően a termékeket kiválóan egymásra lehet helyezni és zökkenőmentesen szállítani.

MSK lamináló rendszer

A becsomagolt mosógépek üzemen belüli szállítása során egyidejűleg akár 18 háztartási eszközt is szállítanak a revini üzemben. Ez a termékek biztonságos és gyors egymásra rétegezhetőségét feltételezi. A termék alsó részén található nyújtottfólia a hiányzó „Snap-back“-hatás miatt gátló erre a célra és a rétegzésnél és szállításnál károkat keletkezhetnek a csomagolásban. Az Electrolux Revin mérnökeivel való együttműködésben az MSK egy innovatív lamináló rendszert integrált, amely a termék alatti fóliát a fóliazsák-ráhúzását követően teljes mértékben elsimítja. Ilymódon a termékeket gond nélkül tovább lehet szállítani és kockázat nélkül egymásra rakni. Ezen technológia alkalmazása olcsóbb fólia használatát is teszi lehetővé.

Energiahatékony csomagolás

Az MSK Stretch Hood technológia a legvékonyabb fóliát dolgozza fel hidraulika vagy gáz alkalmazása nélkül. Új anyagok használatával és a gépek energiafelhasználás csökkentésére irányuló konstruktív továbbfejlesztésével az MSK pozitívan járul hozzá az energiamérleghez. Az energiafelhasználás terméktől és teljesítménytől függően 0,1 kWh/ csomagolási egység alatt van.

Testreszabott projekttervezés

Tekintettel arra, hogy a csomagolási berendezéseket a legszűkebb térben kellett telepíteni, a projekt kezdetekor egy intenzív tervező-fázisra volt szükség az MSK Engineering által. A gépek felépítése így a meglévő helyszűke ellenére optimális fóliahozzáférést biztosít, sőt egy további opcionális nyújtottfólia-zsákos berendezés problémamentes intergrációja is lehetséges. Az MSK és az Electrolux mérnökei közötti szoros együttműködésben a régi berendezések leváltása az újjal a legrövidebb időn belül, termelési veszteség nélkül valósulhatott meg.

Sokéves együttműködés

A csomagológépgyártó MSK büszke az Electroluxnál elért „Preferred Supplier“ státuszára. A két vállalat sokéves sikeres együttműködésre tekint vissza. Az Electrolux-konzernben eddig több mint 50 mosogatók, mosógépek és szárítógépek csomagolására használt MSK gépek spektruma a zsugorfóliás csomagolási berendezésektől, a nyújtottfólia-zsákos berendezéseken át az átfogó komplett rendszerekig ér, szállítástechnikával és az MSK EMSY vizualizációs vezérlőszoftverrel.

MSK vevőtechnikum: csomagolási koncepciók a vizsgálóasztalon

Az MSK a vevőtechnikumában összehasonlító csomagolási teszteket kínál, amelyek során különböző nyújtott- és zsugorfólia, illetve alternatív csomagolási koncepciók jutnak szerephez. A teljeskörű vizsgálat a teljes csomagolásra fókuszál, ezért az elsődleges- és másodlagos csomagolás kölcsönhatásának vizsgálatát is magában foglalja. Az MSK a vevőspecifikus innovációiról híres: „A legjobb kezelési- és csomagolási eljárást már a vevőtechnikumunkban kiteszteljük a vevő eredeti termékeivel és analizáljuk közösen a vevővel. Így az ő tapasztalata egyesül a mienkkel. Az ebből következő egyedülálló rendszerek és eljárások valódi versenyelőnyt alapítanak a vevőink számára, magyarázza Uwe Jonkmanns. Vezető gyártók, mint a BSH, Buderus, Electrolux, GE, Trane és Whirlpool, amelyeknél MSK nyújtottfólia-zsákos csomagolási berendezések működnek, már tudtak az előnyökből profitálni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.