Szállítási károkat csökkentő nyújtottfóliás csomagolás porszívók számára

Az új nyújtottfólia-zsákos csomagolás az MSK Tensiontech csomagológép a Miele bielefeldi üzemében hatékony megoldásnak bizonyul a rakománystabilitás optimalizálására és egyidejűleg fóliaköltség-megtakarítást tesz lehetővé.

Termékspecifikus kihívás

A szállítási biztonság-optimalizálás és a költségcsökkentés céljából keresték meg a bielefeldi Miele projektfelelősei 2015 nyarán a csomagológépgyártó MSK-t. Ahogyan az a háztartási eszköz iparban szokásos, a Miele-nél gyártott porszívókat is kartonba csomagolják. A karton minőségi fényes nyomtatása és a palettán a kartonrétegek csekély saját kötése miatt a jelenlegi körsztreccselő megoldás nem hozott a múltban kielégítő eredményt. A rakománystabilitás, különösen a rakomány egymásra rakodása esetén jelent kihívást a tárolással és szállítással szemben. A bielefeldi üzemben eddig alkalmazott körsztreccselő technikát most egy MSK nyújtottfólia-zsákos megoldásra cserélték. Az új nyújtottfólia-zsákos csomagológép képes akár 2,80 méter magasan egymásra rakodott szállítási egységek 50 µm erősségű fóliával történő stabil és biztonságos szállítási csomagolására. Az MSK mellett szóló döntés a Miele és az MSK között fennálló sokéves nemzetközi együttműködés folytatása.

Az új csomagolási megoldás

Az MSK nyújtottfólia-zsákos csomagolási berendezés az MSK Tensiontech a bielefeldi üzemben egy raklapszállítás-technikával összekötve 3 nap alatt felszerelésre került és 2017 január elején üzembe helyezték. A berendezés két fóliaformátummal van kialakítva és méretre szabott fóliazsákot készít, amelyet a nyújtottfóliás eljárás során a különböző rakományegységekre alkalmaznak. Ehhez kapcsolódóan a fóliát az MSK fóliavisszahajtós eljárással a raklap felső lécén behajtják és egy tetszőleges rakodási magasságban egy kiegészítő stabilizáló fóliövet alakítanak ki. Ez a nagymértékű rakománystabilitás mellett egy problémamentes automatizált raktárkezelést tesz lehetővé, mivel ezzel az eljárással a raklaptuskót nem fedi fólia.

Hatékony nyújtottfólia-zsákos csomagológép

A Miele-nél felszerelt nyújtottfólia-zsákos csomagológép óránként akár 120 raklapot is fel tud dolgozni és további előnyöket nyújt a fóliafelhasználás, energiafelhasználás és karbantartás területén. Ezenfelül a meglévő rendszerekkel szembeni csekély zajkibocsátás volt a nyújtottfólia-zsákos csomagológép melletti döntés oka. „Az MSK nyújtottfólia-zsákos csomagológép a fóliazsákot minden raklapméret számára egyedileg tetszőleges hosszúsági- és keresztirányú koordináták szerint nyújtja. Ez vékonyabb fólia használatát teszi lehetővé, mivel a fóliát nem kell fölöslegesen túlnyújtani" - magyarázza Uwe Jonkmanns, az MSK Kereskedés- és Marketing vezetője. „Mindössze 30 µm fóliavastagság használata válik lehetővé a Miele-nél ezzel az MSK technológiával.". A fólia redőzése és a vertikális nyújtás során MSK szabadalmak gondoskodnak a tiszta és méretre igazított fóliazsák ráhúzásról. Raklaponként jelentősen 0,07 KW alatti energiafelhasználással az MSK nyújtottfólia-zsákos csomagológép a piacon elérhető leghatékonyabb gépek közé tartozik. A gépek a karbantartás során is megkönnyítik a munkát a kezelő személyzet számára. A gépfej munkamagasságig lesüllyeszthető és így leegyszerűsíti az alkatrészek cseréjét, illetve a szükséges karbantartási munkálatokat. Tekintettel arra, hogy a fóliatekercsek a védőrácson kívül találhatók, a tekercsek a csomagolási folyamat megszakítása nélkül cserélhetők. „Elektromos és mechanikus standardkomponensek használata az MSK-berendezésben tekintettel a csökkentett alkatrészraktárra egy további plusz-pontot jelentettek" - jegyzi meg Torsten Nölleke, projektvezető a mosogatógépek gyártása területén a Miele bielefeldi üzemében.

Helymegtakarítás a kompakt építési módnak köszönhetően

Az MSK nyújtottfólia-zsákos csomagológépeket színpad vagy létra nélkül gyártják. Ez - más nyújtottfólia-zsákos gépekhez viszonyítva - felépítésbeli előnyöket nyújt és ez tette lehetővé a Miele bielefeldi üzemében való alkalmazást is, alacsony plafonmagasság mellett is. Az MSK projektfelelősei számára ez is az egyik döntő kritérium volt az MSK berendezés mellett.

Tartósan tiszta technológia

Az MSK nyújtottfólia-zsákos csomagológép teljes mértékben hidraulika nélkül dolgozik. „A fogaskerék-technológia berendezéseinkben való alkalmazásával a vevőink profitálnak a karbantartást nem igénylő rendszerből, nagyon csekély mértékű kopás mellett. A vevői termék teljes kezelése tartósan tisztán és higiénikusan valósul meg“, emeli ki Uwe Jonkmanns.

Egyszerű kezelés az MSK EMSY 5 vezérlőszoftvernek köszönhetően

A kezelőszemélyzet a teljes csomagolósort a speciálisan MSK berendezések számára fejlesztett MSK EMSY 5 szoftverrel vezérli. Az intuitív, 3 D-s animációkkal támogatott vizualizációs szoftver megkönnyíti a kezelést és lerövidíti a betanulási időt. A szoftver lehetővé teszi a rakományegységek teljes logisztikában való nyomonkövetését, éppúgy, mint az átfogó controllingot. Termelési statisztikák mellett a rendszer felhasználási statisztikát is kínál a fólia, elektromos energia és levegő felhasználás vonatkozásában, támogatja a hibakeresést és éjjel-nappal gyors segítséget tesz lehetővé a távoli elérésen keresztül.

MSK – Több mint 40 éve az ipar partnere

Az MSK Covertech Group több mint 40 éve a fóliás csomagolási rendszerek iparának partnere zsugorfóliás- és nyújtottfóliás csomagolási berendezések, kicsomagoló gépek, illetve raklapkezelési- és szállítási rendszerek formájában. A vállalat feljesztést, gyártást és szervízt kínál - egy kézből. Specialisták évtizedes tapasztalat alapján a legkülönbözőbb iparágak vevőspecifikus követelményeinek megfelelő testreszabott megoldásokat alkotnak. Több mint 500 munkatárssal és telephelyekkel Németországban, Franciaországban, Magyarországon, az USA-ban és Kínában az MSK a raklapos csomagolási rendszerek nemzetközileg vezető szolgáltatói közé tartozik.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.