Nagyrugalmasságú csomagolási berendezések fehér áruk számára

A németországi Brettenben található háztartási eszköz gyártó NEFF GmbH a világszerte tevékenykedő BSH Bosch és Siemens Hausgeräte GmbH 100%-os leányvállalata az év elején egy innovatív csomagolási berendezést helyezett üzembe tűzhelyek számára. A berendezést az MSK, a fóliás csomagológépek egyik nemzetközi szinten vezető gyártója szállította. A gép a termékek különösen nagy spektrumát csomagolja gazdaságosan és rugalmasan a szállításra.

Csomagolóanyag-megtakarítás és egy megnövekedett termelési teljesítmény a bretteni üzemben voltak azok a követelmények, amelyekkel a NEFF projektvezetője megkereste a csomagológépgyártó MSK-t. Ezt követően egy átfogó csomagolási analízis folyt a BSH egyik testvérüzemében Spanyolországban és az MSK vevőtechnikumában Kleveben/Németországban. A teljes BSH-konzern pozitív tapasztalatai alapján - ahol már több mint 15 csomagolósor üzemel - a NEFF Managementje is egy új MSK zsugorfóliás csomagolási technológia mellett döntött. „Az új csomagolási berendezés beszerzése során az MSK a projekttervezéshez nyújtott széleskörű támogatásával tűnt ki“, alapozza meg az MSK mellett szóló döntést Daniel Hettenbach, a NEFF projektvezetője. 

A Bretten-ben installált új MSK FLOWTECH zsugorfóliás csomagolási berendezés eddig egyedülálló a háztartási eszköz iparban. A "fóliaátfutási elven" működő gép három fóliaformátummal van felszerelve. Egy automaizált fóliaformátum-váltás gondoskodik minden termékmagasság esetén a megfelelő fóliáról. Így a berendezés a lehető legtöbb különböző termékdimenzióhoz tud alkalmazkodni. A fólia a csomagolási folyamat során optimálisan használható, így a fóliafelhasználást a minimumra lehet csökkenteni. A fóliatekercsek vízszintes pozicionálása sokszorosára meghosszabítja a tekercsek cseréje közötti időt és rendkívűl leegyszerűsíti a csere lebonyolíthatóságát.

Az MSK csomagolási berendezésbe integrált teljesítőképes zsugorítókeretes technológia, az MSK RECOTECH egy speciális MSK forró levegőjű rendszerrel dolgozik. Ez vegyes üzemben alkalmazható nagyszámú különböző termékméretek esetén, anélkül, hogy a fűtőszálakat mechanikusan át kellene állítani. A zsugorítókeret optimálisan és teljesen automatizáltan beállítja magát a különböző formátumokra. Ez nagy minőségi standard mellett energiamegtakarításhoz és egy fóliakímélő zsugorításhoz vezet. Az új berendezés 360 termék/óra kapacitásra készült és dolgozik a Neff teljes megelégedésére.

„A professzionális és mindig velünk leegyeztetett eljárásmód a projekt kivitelezése során lehetővé tette az átadási eljárás zökkenőmentes kezdését és a projekt határidőben történő befejezését“, így Daniel Hettenbach.

A beépített tűzhelyek gyártója már 1995-ben optimalizálta a szállítási csomagolását és addig használt kartoncsomagolást egy MSK fóliás csomagolásra cserélte. Az ún. MSK ClearView® csomagolás gondoskodik a termékek jobb védelméről a vízzel, porral és koszolódással szemben. Ezenfelül csökkenti a csomagolóanyag tárolási költségeit és igazolhatóan csökkenti a szállítási károkat, mivel a termékek mindig láthatóak.

Az MSK Covertech-Group világszerte a csomagológép-ipar első címei közé tartozik. Fél- és teljesen automatizált zsugorfóliás és nyújtottfóliás csomagolási berendezések mellett a gyártó szállítástechnikát és üzemen belüli kezelő rendszereket is kínál, illetve a szükséges vezérlőszoftvert - mindent egy kézből. Az MSK különösen nagy hangsúlyt helyez a gépek nagyfokú rendelkezésre állására és biztonságára, valamint a vevőspecifikus innovációkra: „A legjobb kezelési- és csomagolási eljárást már a vevőtechnikumunkban kiteszteljük a vevő eredeti termékeivel és a vevővel közösen analizáljuk. Így az ő tapasztalata egyesül a mienkkel. Az ebből következő egyedülálló rendszerek és eljárások valódi versenyelőnyt alapítanak a vevőink számára, magyarázza Uwe Jonkmanns Marketing- és Kereskedés vezető.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.