Higiénikus raklapos csomagolás müanyag termékek csomagolására

 A Coburg melletti neustadti (Németország) székhelyű Sauer GmbH & Co. KG-nál két új MSK nyújtotfólia-zsákos csomagolási berendezés müanyag palacokat tartalmazó raklapokat csomagol higiénikusan és stabilan a tárolás és szállítás számára. A modern technológia lehetővé teszi a legvékonyabb fólia használatát, ezáltal egy nagy hatékonyságú csomagolást kínál raklapozott müanyag termékek számára. Egy harmadik nyújtottfólia-zsákos csomagoló még ugyanebben az évben üzembe helyezésre kerül a Sauer-nél.

Higiénikus csomagolás

Annak érdekében, hogy a raklapozott üres müanyag palackokat a Sauer vállalat termelőüzemeiben higiénikusan tudják csomagolni, a raklapos csomagolás egy biztonságos védelmet kell, hogy nyújtson a nedvességgel, koszolódással és rovarokkal szemben. A múltban alkalmazott körsztreccs-csomagolás nem tudott teljes mértékben megfelelni ezen követelményeknek. A legutóbb installált MSK berendezések a raklapokat egy kifeszített nyújtottfólia-zsákkal csomagolják, amely megbízhatóan védi a termékeket. A raklap alján egy aljfólia a gallécsomagolással együtt gondoskodik a becsomagolt áru biztonságos szigeteléséről az időjárással szemben. A gépek hidraulika alkalmazása nélkül dolgoznak a terméken, így a teljes csomagolási folyamat során egy megfelelően higiénikus kezelést nyújtanak.

Megtakarítás a legvékonyabb fólia használata által

A müanyag üreges termékeknek megfelelő nyújtottfóliás csomagolás kiválasztásánál különösen azok nyomásérzékenysége egy kritikus faktor. Az alsó csomagolás jellemzői is döntő szerepet játszanak a leghatékonyabb csomagolási megoldás kialakítása során. Annak érdekében, hogy a Sauer vállalat termékeihez az elegendő rakománystabilitáshoz alkalmas optimális fóliavastagságot tudjuk ajánlani, az MSK vevőtechnikumban részletes csomagolási teszteket végeztünk különböző fóliafajtákkal és - vastagságokkal. „Ma a vevő a termékeit 2,30 m raklapmagasságig a lehető legvékonyabb 35 µm vastagságú fóliával, 120 Európa-raklap/óra teljesítménnyel csomagolja, folyamatosan optimális és stabil csomagolási eredménnyel“, emeli ki Uwe Jonkmanns, az MSK Sales & Marketing igazgatója. 

Benno Sauer projektfelelős beszámolója: „Köszönjük a szakmai és kompetens tanácsadást és támogatás a körsztreccselőről a nyújtottfólia-zsákos csomagolásra való átállás során. Az MSK kiváló támogatást és szervíz-szolgáltatást nyújtott, hogy a kritikus átállási fázis mindenkor zökkenőmentesen, biztonságosan és a megelégedésünkre zajlott.“

Technológiai előny, az MSK Tensiontech

Olyan MSK szabadalmak alkalmazásával, mint az MSK fólianyitási rendszer, az MSK kifeszítő sarok, az MSK fóliaredőző eljárás, az egyedülálló 3 dimenziós koordinátarendszer szerinti nyújtási eljárás és a szabadalmaztatott vertikális nyújtási eljárás, az MSK nyújtottfólia-zsákos gépei a legvékonyabb fólia alkalmazását teszik lehetővé. A fóliazsák pontos méretre szabása, a fólia redőzése és a fóliazsák ráhúzása által a fólia egyenletes és ezáltal kíméletes nyújtása érhető el. A süllyeszthető gépfej és egyszerű dugós összekapcsolás egyszerű karbantartást, illetve a hegesztő páka gyors cseréjét teszi lehetővé, ergonomikus munkavégzési magasságban. „További energia- és karbantartás megtakarítási lehetőség adódik az ellensúlyokat alkalmazó kompakt építési módból és a karbantartást nem igénylő fogaskerék technikából“, egészíti ki Uwe Jonkmanns.

Benno Sauer megerősíti: „A berendezések az üzem folyamán kiválóan beválnak. A higiéniára, rakománystabilitásra, óránkénti teljesítményre, illetve az energiamegtakarításra vonatkozó jelentős előnyök miatt úgy döntöttünk, hogy valamennyi berendezésünket átállítjuk. Az év végén kapjuk meg a harmadik MSK nyújtottfólia-zsákos csomagoló berendezést. Örülünk a jövőbeni projekteknek és csak ajánlani tudjuk az MSK-t.“

 

Intuitív vezérlőszoftver

A Sauer vállalat számára szállított vezérlőszoftver, az MSK EMSY BASIC jelentősen leegyszerűsíti a csomagolási berendezések kezelését. A speciálisan MSK gépek számára kifejlesztett kezelőrendszer egy intuitív felülettel van kialakítva. Egy világos 3D-s grafikákkal és animációkkal ellátott érintőképes panel megkönnyíti a vezérlést automata és kézi módban is és támogatja a hibakeresést. A szoftver számos statisztikai analízist tartalmaz, illetve tool-okat a szervíz- és karbantartási terület számára. A gyors segítség érdekében MSK specialisták távoli elérés keretében éjjel-nappal rendelkezésre állnak. Különböző upgradek installálásával a rendszer egy vevőspecifikus HMI-vé bővíthető.

 

Egyedi csomagolási tesztek – a termék a döntő

Annak érdekében, hogy a termékre vonatkozó optimális csomagolási eljárást lehessen ajánlani, az MSK a vevőivel közösen összehasonlító szállítási szimulációs teszteket végez az MSK vevőtechnikumban. Ez a legmegbízhatóbb út egy tényeken alapuló termékspecifikus megoldás lehetővé tételére.

 

40 éve MSK innovációk

Immár 40 éve áll az MSK cégcsoport a vevői szolgálatában. A csomagolási megoldásainak folyamatos új- és továbbfejlesztése által, a legkülönbözőbb iparágak vezető gyártóival való együttműködésben és a nemzetközi vállalati felépítésnek köszönhetően az MSK ma a nyújtottfóliás csomagolási berendezések, zsugorfóliás berendezések, palettázók, raklapszállítási rendszerek és az MSK EMSY vezérlőszoftver vezető gyártói közé tartozik.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.