Az MSKszállítja az új hideg véget a Vidroportohoz, Brazíliában 

A Portoban Ferreira-ban (Brazília) található Vidroporto üzem új kádjához az MSK, a hideg vég berendezések vezető nemzetközi gyártója, szállította a teljes hideg véget a hűtőkemencétől a raklapos csomagolásig. A legrövidebb időn belül három csomagolósort installáltak nagyon magas minőségben és megbízhatóan átültették a gyakorlatba az új üvegüzem szállítói oldalról garantált teljes performance szintjét.

Egy új termelőcsarnok új káddal palackok, előállítására, legnagyobb részben az italtöltő Ambev számára, kezdte meg a működését 2014 októberében a Vidroporto-nál, Porto Ferreira-ban. Az MSK kapta a megrendelést az új kádhoz szükséges teljes hideg-vég berendezéseinek szállítására. Percenként 600 palack teljesítménnyel szállítja az MSK a palackokat az MSK palettázókhoz három termelési ágon összeköttetéssel három felügyelőgépre soronként. Az MSK Duotech típusú palettázók 2 réteg/perc teljesítménnyel helyezik a palackokat a raklapra, melyeket egy kapcsolódó   MSK zsugorfóliás csomagológép biztosítja a szállításra. Egy MSK szállítókocsi biztosítja az automatizált raklapszállítást a palettázók és a csomagolási berendezés között és ellátja a palettázókat felcímkézett raklapokkal és köztes rétegekkel.

Sokéves együttműködés

A hideg vég számára gyártott MSK gépek már évek óta bizonyítottak a Vidroporto-nál. Már 2011-ben kapott az MSK egy megrendelést a brazíl üveggyártótól a hűtőkemencétől kezdődő teljes kezelésre két üvegtermelő sor számára palack-szállítástechnikával, beleértve a Scherbenbänder-t, a palettázókat, a zsugorfóliás csomagológépet, a szállítókocsit és egyéb raklap-szállítástechnikát. Különösen az MSK EMSY vezérlőszoftver és az ezzel összefüggő egyszerű gépvezérlés különösen tetszett a vevőnek abban az időben.„A most kivitelezett nagy megrendelés az új üvegüzem teljes hideg vége számára az újabb bizonyítéka a Vidroporto MSK rendszerekbe vetett bizalmának és elégedettségének“, vázolja fel Frank Michels, technikai manager az MSK-nál.

Zökkenőmentes palackáramlás prémium minőségben    

Az MSK a palackokat a hűtőkemencétől keresztirányban viszi el és egy hatékony egyeselésen keresztül vezeti az összesen kilenc felügyelő géphez. Soronként három omega-szállító szállítja tovább a palackokat az elosztóasztalokhoz, ahol 6-os sorban befutnak az áttolóba a palettázási folyamathoz. A nemesfémekből és prémium elemekből álló MSK palack-szállítórendszerek különösen hosszú élettartamra készülnek. A moduláris felépítés gondoskodik az optimális rétegformázásról és a palackszállítás teljesen automatizált, zökkenőmentes lebonyolításáról.

Teljesen automatizált palettázó rendszer

Az MSK Duotech-kel a Vidroporto újra egy teljesítőképes és karbantartásszegény palettázó rendszer mellett döntött. A szállított palettázókivitel egy komplex rendszer beépített centírozókerettel és köztes padló felhelyezővel (Zwischenbodenaufleger). Egy MSK Dressingline készíti fel az üres raklapokat a palettázófolyamatra, amely során a fa raklapokat egy alj-fóliával látja el. Ezáltal a kapcsolódó raklapos csomagolással biztosított a 6-oldalú termékvédelem. Az MSK Duotech palettázókat a csekély mértékű kopás tünteti ki, mivel a raklaposzlop szilárdan a talajon áll és csak a kar forog az oszlop körül. Az MSK Unitech palettázó fej a legsokfélébb üvegtartályokat tudja palettázni a munkafolyamat-váltásnál átállítási idő nélkül.

Raklapos csomagolás bizonyított MSK minőségben

A zsugorfóliás csomagológép, az MSK Paratech a legtöbbet eladott és az üvegiparban a legkedveltebb MSK csomagológép. A fóliazsák-ráhúzó sikerének titka az egyszerűségben és csekély karbantartási igényben rejlik: a földig érő fóliavezetés  könnyen hozzáférhető ezáltal nagyon könnyen karbantartható. A fóliazsák nyitása egy természetes levegőtorlódás által egyszer történik, így nincs szükség mesterséges levegőbefúvásra. Az integrált vegyes levegőjű fűtőrendszer, az MSK Econotech alacsony hőmérséklettel és fedett fűtőelemekkel dolgozik, így a zsugorítókeretből nem láng, hanem csak forró levegő áramlik ki. „Ez a technológia egy kíméletes zsugorítást végez és lehetővé teszi a legvékonyabb fólia használatát. A karbantartást nem igénylő fűtőelemekre az MSK 5 év garanciát kínál“, magyarázza Frank Michels. A csomagológép 80 raklap/óra csomagolási teljesítményig van kialakítva. Az MSK berendezés elé a vevő kérésére egy horizontális és egy vertikális strapper lett kapcsolva, amelyeket az MSK vezérlési oldalról a teljes folyamatba integrált.

Automatizált raklap-anyagáramlás

A palettázó köztes rétegekkel és az MSK Dressingline által aljfóliával kibélelt üres raklapokkal való ellátására a Vidroporto egy MSK szállítókocsit alkalmaz két raklaplerakó hellyel kialakítva. Ez felváltja a villástargonca-forgalmat a palettázó és a csomagológép között, ezáltal gondoskodik a nyugodt termelési folyamatról. Az MSK Linktech szállítókocsi speciálisan kiválasztott kerekei biztosítják a még nem csomagolt palettázott üvegtermékek zaj- és vibrációszegény szállítását. Az MSK szállítókocsi egy karbantartást nem igénylő és nem kopó indukciós hajtással is kapható, ezáltal nincs szükség áramvezető sínek, vontatókábelek és a plafonról lelógó felfüggesztések felszerelésére.

A hideg vég áttekintése

Az MSK EMSY vezérlőszoftver segítségével a Vidroportonál a teljes hideg véget áttekinthetően és egységesen lehet vezérelni. Az MSK szoftvert pontosan a hideg vég MSK gépeire szabták, amely átfogó előismeretek nélkül 3 D-s animációk segítségével egy intuitív gépkezelést tesz lehetővé. Újabban az MSK egy ún. vevőeditort is kínál, amelyben a vevő programozási ismeretek vagy további szoftver(-licenc) nélkül saját maga tud funkciókat kiegészteni vagy megváltoztatni. Továbbá megtörtént az MSK Emsy Move fejlesztése, amellyel , amelllyel a meghajtás közvetlenül a helyszínen egy tablet PC-n keresztül konfigurálható. „A teljes higed vég vezérlése vonatkozásában az MSK EMSY döntő megtakarítási előnyőket nyújt, mivel például egy csomagolósor összes paraméterét automatikusan, azok újbóli megadása nélkül a palettázó PLC-vezérlése számára transzferálni lehet. Ezenfelül a szoftver egy fölérendelt folyamat-adat analízist kínál a Controlling számára.A hideg vég teljes hatékonysága ezáltal láthatóvá és iránzíthatóvá válik“, egészíti ki Frank Michels.

 

Gyors összeszerelés és üzembe helyezés

A teljes hideg vég összeszerelését és üzembe helyezését nagyon kevés idő alatt bonyolítja le az MSK. Az összeszerelés kezdetétől számított 5 héten belül megkezdhette a termelést az üvegüzem és nagyon gyorsan elérte a kívánt teljesítményt.   „Ez egy kiváló együttműködés volt a vevőnkkel és egy tökéletes csapatmunka a németországi klevei és a francia és magyar telephelyeink között. Minden berendezést teljesen a magyarországi gyártóüzemünkben gyártottunk, és a magyar specialisták szerelték össze a helyszínen Brazíliában“, tájékoztat Frank Michels. „A Vidroporto a felépített minőséggel nagyon elégedett volt és az átvétel nagyon gyorsan megtörtént.“

 

Teljesítmény-garancia

Az MSK mellett a porto ferreirai üvegüzem felszerelésében a CONTAINER GLASS ALLIANCE más partnerei is részesek voltak. A Glass Alliance az üreges üveg gyártókat szolgálja ki a Zippe vállalat által végzett cserép- és törmelékelőkészítéstől és a Horn Glass vállalat általi üvegolvasztókemencék gyártásától kezdve az Emhart Glass által gyártott forró vég és felügyelő gépeken keresztül az MSK által gyártott hideg végig a hűtőkemencétől a végcsomagolásig. A négy vezető nemzetközi géggyártó teljes berendezéseiért a Vidroporto teljesítménygaranciát kapott, amely a gyakorlatban ma is érvényesül.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.