Forráskímélő csomagolás az MSK segítségével

Az MSK Covertech Group által 2020-ban bevezetett új zsugorítókeret-generáció az MSK Covershrink új, energia-megtakarító egységével kombinálva lehetővé teszi a raklapos rakományok becsomagolását nagy energia-hatékonyság mellett, minimális fóliafelhasználással és rendkívüli rugalmassággal. Az MSK csomagológépgyártó számos megrendelést kapott, elsősorban a kartonpapíriparban tevékenykedő neves gyártóktól.

Energiát megtakarító MSK technológia

Az MSK csomagoló berendezéseiben a rakomány biztosítása érdekében következetesen alkalmaz olyan innovatív technológiát és szabadalmaztatott eljárásokat, amelyek fenntartható módon csökkentik az energiafelhasználást, emellett lehetővé téve a legvékonyabb fóliák alkalmazását és minimális fóliafelhasználást. „Az MSK zsugorítókeret energiafelhasználása már a zsugorítási technológiánk legújabb fejlesztését megelőzően is átlagosan kb. 10%-al volt alacsonyabb a szokványos szintnél. A 2020-ban bevezetett új zsugorítókeret-generáció további 13 %-al csökkenti a gázfogyasztást”, nyilatkozza Uwe Jonkmanns, az MSK értékesítési & marketing-igazgatója. Az új kivitelnél tovább csökkent a zajkibocsátás is. Ezen túlmenően az MSK EMSY szoftvernek köszönhetően egyszerű paraméterezést értünk el. Az új zsugorítókeretek már különböző iparágak számára is leszállításra kerültek. Az egyik finnországi papíripari konszern például 2020. őszétől alkalmaz számos különböző papírformátumot csomagoló MSK Synchrotech zsugorítókeretet. Óránként 200 paletta ütemű, nagyteljesítményű berendezés Lengyelország egyik vezető háztartási készülékgyártójánál csomagolja a nagyméretű háztartási gépeket. Az új zsugorítókeret-változat kiszállításra került továbbá a vegyipar több gyártója felé és a papír- és kartoniparból érkező további négy nagy megrendelés részét is képezi. Néhány kartondoboz-gyártó úgy döntött, hogy az MSK Corritech típusú elektromos zsugorítókeretet alkalmazza, ezzel hozzájárulva a fosszilis fűtőanyagok bevetésének elkerüléséhez.
 

MSK Covershrink energia-megtakarító egység

Maximális hő- és ezzel energia-megtakarítás érhető el az új fejlesztésű MSK Covershrink energia-megtakarító egység bevetésével. Az MSK zsugorítókerettel kombinált technológia biztosítja, hogy a zsugorfóliás csomagolás során termelt hő visszanyeréssel még hatékonyabban hasznosuljon és a hőveszteség nagymértékben zárt rendszer révén elkerülhetővé váljon. „Az új MSK Covershrink néhány vevőnk számára döntő érvet jelentett. A rendkívül különböző méretű és nagy mennyiségű rakományok esetében főként a papír- és a kartoniparban játszik az energia megtakarítása a csomagolás során nagy szerepet. A környezetre átadott lehető legkisebb veszteséggel, közvetlenül a rakománynál megvalósuló célirányított hőtermelés döntő jelentőségű az energiatakarékos csomagoló rendszer számára”, fejti ki Uwe Jonkmanns az MSK Covershrink modul előnyét, amely akár 40 %-os energiamegtakarítást is lehetővé tesz. 
 

Rendkívül rugalmas csomagoló rendszer

Az MSK csomagoló berendezései önmagukban is ugyanolyan rugalmasak és forráskímélőek, mint a hő előállítására szolgáló technológia, függetlenül attól, hogy a rakományegységek csomagolásához fóliazsákok vagy fóliatekercsek kerülnek felhasználásra. Ennek során gyakorta használhatók fel vékonyabb fóliák, kisebb fóliamennyiségek vagy újrahasznosított anyagból készült fóliák is. Kiemelkedő pozíciót tölt be az MSK Flowtech fóliabandázsoló berendezés. A berendezéssel nagyon különböző formátumok csomagolhatók be nagy teljesítménnyel költséghatékonyság és forrásmegtakarítás mellett, mivel méretpontos fóliatekercsek kerülnek minden egyes becsomagolandó egység számára konfekcionálásra. A fóliaigény ennek köszönhetően minimálisra csökken. „Az MSK Flowtech nagyon sikeresen dolgozik a papír- és kartoniparban, valamint a háztartási gépeket gyártó iparban a nagyteljesítményű szektorban tevékenykedő nemzetközi gyártóknál. Ez a rendszer jelenti sok olyan esetben a leghatékonyabb megoldást, ahol a lehető legkülönfélébb termékeket kell nagy ütemszám mellett energia- és anyagtakarékos módon becsomagolni”, említi Uwe Jonkmanns. Az MSK Multitech fóliazsák-ráhúzó berendezéssel kompakt kialakítású olyan csomagoló rendszer áll rendelkezésre, amely a termékeket rugalmasan és szintén forráskímélő módon akár négy fóliaformátummal vagy -vastagsággal automatikusan fóliazsákkal csomagolja be.
 

MSK EMSY 6-al kialakított teljes körű intelligens rendszer
 
Perifériák, pl. szkennerek, címkézők, mérlegek, stb. bevonásával, a vevőoldali rendszerek bekötésével, valamint szállítástechnikát és raklapkezelést magában foglaló teljes raklaplogisztikával MSK a komplett végcsomagoló sorok mérnöki tevékenységére és szállítására szakosodott. Az MSK EMSY 6 szoftver foglalja hálózatba a gépeket intelligens teljes rendszerré. A papír- és kartonipar számára kínál MSK megoldásokat a raklapok átvételétől és azoknak a keresztvágót követő szétválasztásától egészen a raklap-raktárig bezárólag. MSK EMSY az összes raklapadatot hiánytalanul vezeti és igény esetén kommunikál a vevőoldali rendszerrel. Ily módon játszik a szoftver lényeges szerepet a teljes csomagolósor automatizálásában. MSK további digitalizálást kínál a csomagolási területen szoftver-termékekkel, pl. az MSK EMSY smart app-al az MSK-berendezések mobil státusz-felügyeletéhez, vagy az MSK EMSY move tablettel a területen lévő szállítási szakaszok mobil és kényelmes finombeállításához. 
 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.