Források kímélése az MSK részéről


A raklapos rakományok rögzítésére továbbra is a fóliacsomagolás a leggazdaságosabb és a környezetet legjobban kímélő csomagolási mód. Mindazonáltal a folyamatok megfelelő megválasztásával jelentős anyag- és költségmegtakarítás érhető el. A csomagolási darab-költségek stabillá, sőt csökkenthetővé is tehetők az eljárás megfelelő kiválasztásával az emelkedő fóliaköltségek ellenére is. 


Mint MSK, a legkülönbözőbb iparágakból jelentkező vevőink termékeivel elvégzett egyedi, összehasonlítható csomagolási tesztelésekre, valamint szállítási szimulációkra szakosodtunk. A kifejezetten e célból felállított vevőtechnikumunk teszi lehetővé a fóliaigényre és a rakomány-stabilitásra vonatkozó, tényekre alapozott döntések meghozatalát. Optimalizált másodlagos csomagolással is gyakran jelentős megtakarítás érhető el az elsődleges csomagolás terén.


A csomagolási eljárás – zsugorításos, nyújtottfólia-zsákos vagy nyújtottfóliás körbe- tekercselő csomagolás – megválasztása mellett jelentős tényezőt jelent a csomagolóanyag, a fólia, kiválasztása is. Ily módon vékonyabb vagy újrahasznosított anyagból készült fólia felhasználása is gyakran lehetővé válik. Az MSK csomagoló berendezéseivel például akár 98 %-ban biológiai alapú anyagból készült fóliával kerültek már raklapos rakományok csomagolásra. Ez mérföldkövet jelent a CO2-lábnyom csökkentésében. Az MSK-berendezéseknél következetesen kerülnek innovatív technológiák és szabadalmaztatott eljárások alkalmazásra, lehetővé téve a legvékonyabb fóliák alkalmazását és a minimális fóliafelhasználást.

A fóliacsomagolás a legtöbb alternatív raklapos rakományrögzítéshez képest 100 %-ban újrahasznosítható és általában zárt ciklusokban teljes mértékben ismételten felhasználásra kerül. Az időjárással szembeni szigetelés tekintetében a fóliás csomagolás továbbra is verhetetlen: mindennemű papírcsomagolással szemben a terméket önmagában is hat oldalról védi meg a nedvesség behatásától. 


A fenntarthatóság növekvő mértékben a folyamatok digitalizálása révén válik lehetővé. MSK- berendezéseink a digitális MSK EMSY-termékeinknek köszönhetően folyamatosan ellenőrizhetőek és elemezhetőek az élő paraméterek és statisztikák felhasználásával, valamint az energia- és a fóliafelhasználás tekintetében is időben optimalizálhatóak.


A gépek környezetkímélő koncepciói, az energia- és anyagmegtakarítások, a káros anyagok kibocsátásának minimális szintre csökkentése és az emberi erőforrások felelősségteljes kezelése képezi azokat a célkitűzéseinket, amelyek az elkövetkező évek során az MSK Covertech Group fejlesztési és gyártási folyamatait fémjelzik. Az MSK zsugorítókeret energiaigénye például kb. 10 %-al volt az átlagos szint alatt, ez az érték a legutolsó 2020. évi fejlesztés eredményeként további 13 %-al csökkent.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.