MSK Pallet Shrink Wrap machine

Zsugorfóliás csomagolás építőanyagok

MSK zsugorfóliás csomagolási rendszerek az építőanyag-ipar számára

A termék sajátosságától és a paletták rétegzésének rendjétől függően a szállítási csomagolás elérhető rakománystabilitása a döntő kritérium a csomagolási technológia kiválasztásánál. A lehető legnagyobb rakománystabilitás - a termékre kifejtett elhanyagolható nyomás mellett - egy zsugorfólia-zsákos rendszer által érhető el.

Speciális megoldások különböző építőanyag-csoportok számára

A vevőink termékeit jellemző különféle követelményeknek megfelelően az MSK zsugorfóliás csomagolási berendezések a különféle termékcsoportok számára speciális megoldásokat kínálnak.

Kő építőanyagok

Termékek, mint például mészkő, könnyűépítészeti kövek és klinkertégla nehéz és éles építőanyagok. Itt gyakran egy fémpánttal való átfogatás gondoskodik a rakomány szükséges biztosításáról. Ha nincs lehetőség fémpántos átfogatásra vagy költségtakarékossági okokból ki kell hagyni ezt, nő a fóliacsomagolással szemben - a rakomány stabilitásával összefüggésben - támasztott követelmény. Ezenfelül a csomagolásnak a fólia szakadásbiztosságát is garantálni kell. Ilyen esetekben gyakran a zsugorfóliás csomagolás a leghatékonyabb megoldás.

Vegyi építőanyagok

A vegyi építőanyagok, mint festékek, simítómassza, vödrös- és kannában található anyagok különösen magas követelményeket támasztanak a rakomány stabilitását illetően, mivel a raklapkötegek gyakran oszlopszerűen vannak rétegezve és alul-, illetve túl vannak raklapozva. A nyomásérzékeny termékeknél el kell kerülni a deformálódást. Ezenfelül a gyúlékony anyagok, illetve -termelési folyamatok igényelnek nagy figyelmet a csomagolási technika megválasztásánál az építőiparban. Az MSK az egyénre szabott szállítási szimuláció segítségével fejleszti ki az alkalmas csomagolási megoldást.

MSK zsugorfólia-zsákos ráhúzó, az MSK Multitech

Helytakarékos csomagolási berendezés változó termékformátumok esetén

A zsugorfólia-zsákos ráhúzó, az MSK Multitech a sokoldalúságának köszönheti a nevét: a berendezés teljesen automatizált módon dolgoz fel akár hat fóliaformátumot vagy –vastagságot. Ezáltal a legkülönbözőbb raklapméreteket is rugalmasan lehet csomagolni és minden tetszőleges nyílásméret - akár változó rakományméretek esetén is - beállítható. Ezen technológia segítségével az MSK Multitech lehetővé teszi a fólia terjedelmének csökkentése általi fóliamegtakarítást.

Előnyei:

 • nagymértékű csomagolási rugalmasság - akár 6 különböző fólia feldolgozása
 • megbízható fóliazsák a minőségi hegesztő varrat-képződésnek köszönhetően a fóliazsák méretre szabása során
 • egyszerű karbantartás a süllyeszthető gépfejnek köszönhetően
 • karbantartást nem igénylő fogaskerekek és nagyon csekély energiafelhasználás
 • a fóliatekercs ergonomikus cseréje a biztonsági területre való belépés nélkül

MSK zsugorítókeret:

Raklapos zsugorfóliás csomagolás forró levegővel

Az MSK zsugorfóliás csomagológépei egy speciális vegyes levegőjű fűtőrendszerrel dolgoznak alacsony hőmérséklet mellett. Ezen kíméletes zsugorítási eljárás által elkerülhető a lyukképződés pl. éles termékszélek esetén és a fólia szilárdsága akár hosszabb kinti tárolás esetén is megmarad. Ezenfelül ez az MSK-technológia vékonyabb fólia használatát teszi lehetővé, amely jelentősen csökkenti a csomagolóanyag költségét.

Előnyei:

 • rendkívül karbantartásszegény
 • célzottan zónákban irányítható zsugorítási folyamat
 • alkalmas vékony fóliák használatára
 • alacsony hőmérsékleten működő biztonsági zsugorító-rendszerek
 • MSK alsózsugorítási-eljárás a legmagasabb rakománystabilitás érdekében
 • karbantartást nem igénylő MSK fűtőelemek 5 év jótállással

MSK alsózsugorítási eljárás:

Az MSK alsózsugorítási rendszer a raklapos csomagolás során automatikusan beállítja magát a raklap körvonalára, a raklap biztonságos pozicionálásának biztosítása érdekében. Mélyen a raklap futóélei alatt éri el a zsugorfólia a maximális tartást biztosítva ezáltal a raklapon található elemek lehető legnagyobb stabilitását.

Egyetlen eljárás sem befolyásolta úgy a raklapos zsugorcsomagolást, mint az MSK alsózsugorítási eljárás. Ez az 1980-as években szabadalmaztatott MSK -elv a fóliavastagság nagymértékű csökkentéséhez járult hozzá a raklapos csomagolás területén.

Az ún. MSK Anti Collage eljárással összekapcsolva az alsózsugorítási eljárás a raklap gyűrődésmentes zsugorcsomagolását teszi lehetővé. A fólia maximális rugalmassága így teljesen érvényre jut.

Akár 40 %-os energiamegtakarítás az MSK Covershrink kiegészítő modullal

Az MSK zsugorítókeretes rendszereket ki lehet alakítani, illetve utólagosan kiegészíteni az új, szabadalomra bejelentett MSK Covershrink-rel. A raklap jellemzőitől és a fóliavastagságtól függően a szükséges hőenergia akár 40 %-os megtakarítását is el lehet így érni.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.