Image of the shrink sleeve cover MSK Multitech in the shrink wrapping of beverage pallets

Zsugorfóliás csomagolás italok

MSK zsugorfóliás csomagolások az italipar számára

Zsugorfóliás csomagolási megoldások italraklapok számára

Nagyfokú szállítási stabilitás gyakorlatilag a termékre és az alsó csomagolásra kifejtett nyomás nélkül - ez a feladatmeghatározás a raklapos csomagolással szemben támasztott gyakori követelményt ír le az italiparban és ez képezi MSK zsugorfóliás csomagolási megoldásainak központi elemét is.

Az MSK zsugorfóliás csomagolással a termék és az alsó csomagolás egy stabil szállítási egységet képeznek, még nagyon különböző raklapméreteknél is, illetve még nyáron is, a teherautóban magas 70 °C  hőmérséklet mellett. Ez döntő a ½- és ¼-raklapok esetében, mivel itt a rétegnagyság miatt alig van kötés a raklapon, és egyre inkább eltekintenek a köztes rétegektől. A speciális, magas UV-védelemmel ellátott zsugorfóliák más csomagolási megoldásokkal szemben az italtermékek tartós UV-védelmét nyújtják.

MSK zsugorfólia-zsákos ráhúzó:

Egyedi fóliazsák változó termékformátumok esetén

A legkülönbözőbb raklapformátumokat (Euro, ipari, ½- vagy ¼-raklap) egyre gyorsabban kell feldolgozni vegyes üzemben. Az MSK zsugorfólia-zsákos ráhúzó, az MSK Multitech a változó raklapméreteket a legkülönbözőbb fóliaformátumokkal és - erősséggel csomagolja. A berendezés - a raklapformátumtól függően -  méretre szabja a fóliazsákot és érintésmentesen a raklapos rakományra húzza azt. 

Előnyei:
 • változó termékméretek csomagolása akár 4 különböző fóliaformátummal vagy fóliaerősséggel 
 • fóliamegtakarítás vékonyabb fólia használatának, illetve a fóliazsák precíz és egyedi méretre szabásának köszönhetően
 • kondenzáció elkerülésére perforált fólia vagy magas UV-védelemmel ellátott fóliák problémamentes alkalmazása
 • nagyfokú szállításbiztonság és nagyon jó reklámhatás terméke számára
 • MSK Clean-Design
 • könnyű karbantarthatóság a süllyeszthető gépfej és a karantartást nem igénylő fogaskeréktechnika által
 • biztonságos zsugorítástechnika alacsony hőmérsékleten

Forgatható fóliazsák

Alternatív megoldásként az MSK Multitech-et forgatható fóliafejjel lehet felszerelni. Ez a fóliazsákot automatikusan hozzáigazítja a raklap futási irányához. Így az ½ és ¼-raklapok forgatás nélkül is csomagolhatók.

MSK Clean-Design az italipar számára

Az italipar magas higiénikus standardjaira az MSK a Clean Design-nal adja meg a választ: láncok helyett fogaskerekek biztosítják a maximális higiéniát, a teljes fóliakezelés hidraulika nélkül valósul meg a terméken.

Szállítási biztonság és lopásvédelem értékes display-k számára

Az MSK Multitech gondoskodik az Ön display csomagolásának biztonságáról, akár nagy csomagolási sebesség esetén is. A hagyományos nyújtottfóliás csomagolási rendszerhez képest az érintkezésmentes fóliazsákráhúzás és a nyomásmentes zsugorítási folyamat egy deformációk nélküli zárt és ezáltal lopásbiztos csomagolást biztosít.

Előnyök:
 • Érintkezésmentes csomagolás fejnehéz display-k esetén is
 • Optimális display hatás deformációk nélkül

MSK felhelyező állomás

Az MSK által kifejlesztett különleges felhelyező állomás automatikusan felemeli a display  raklapot és biztonságosan elhelyezi a csomagolósor szállítási rendszerén.

 • Optimális elhelyezés a szállítási rendszeren
 • Biztonságos kezelés

MSK biztonságos zsugorítástechnika

Védi a terméket és a környezetet 

Az MSK zsugorítókeret egy energiahatékony alacsony hőmérsékletű váltott-levegőjű rendszerrel rendelkezik. A meleg levegőáramlat automatikusan igazodik a raklapmérethez és a zsugorítási területhez, így lehetővé teszi a fólia raklapspecifikus zsugorítását.

 • További energiamegtakarítás az MSK Shrinkcover kiegészítő modullal történő kombináció esetén
 • Vizsgált biztonsági rendszer (DVGW-minősített) lég- és gáznyomásfigyelővel ellátva
 • Karbantartást nem igénylő MSK fűtőelemek 5 év jótállással

Az - MSK által fejlesztett - ismert alsózsugorítási eljárás a fóliát messze a raklap alá vasalja. Ez a fólia függőleges erősségének az alapja és a nagyfokú rakománystabilitás előfeltétele a legvékonyabb fóliák esetén is.

Fóliaformátum-előkészítési rendszer

MSK berendezések ún. magaspolc-formázórendszert kínálnak, amely a raklap lábának szabad állását teszi lehetővé.A fólia zsugorítás során történő speciális formázása gondoskodik a raklap élei között szükséges térről.

Előnyei:
 • raklapkezelés leegyszerűsítése 
 • alkalmas automata-polcos tárolóban való tárolásra
 • alkalmas az AGV szállítási rendszerrel való szállításra

Akár 40% energiamegtakarítás az MSK Covershrink kiegészítő modullal

Egy MSK zsugorfóliás berendezés szükséges energiafelhasználásának - a raklap jellemzőitől és a fóliavastagságtól függően - akár 40 %-os megtakarítását nyújtja az új, szabadalomra bejelentett MSK Covershrink. Az MSK berendezéseket azonnal ki lehet alakítani vagy sok esetben utólagosan is fel lehet szerelni ezzel a kiegészítő modullal.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialstáink szívesen állnak rendelkezésére.