MSK pallet shrink wrap system - Beverage pallets shrink wrap

Zsugorfóliás csomagolás italok

MSK zsugorfóliás csomagolások az italipar számára

Zsugorfóliás csomagolási megoldások italraklapok számára

Nagyfokú szállítási stabilitás gyakorlatilag a termékre és az alsó csomagolásra kifejtett nyomás nélkül - ez a feladatmeghatározás a raklapos csomagolással szemben támasztott gyakori követelményt ír le az italiparban és ez képezi MSK zsugorfóliás csomagolási megoldásainak központi elemét is.

Az MSK zsugorfóliás csomagolással a termék és az alsó csomagolás egy stabil szállítási egységet képeznek, még nagyon különböző raklapméreteknél is, illetve még nyáron is, a teherautóban magas 70 °C  hőmérséklet mellett. Ez döntő a ½- és ¼-raklapok esetében, mivel itt a rétegnagyság miatt alig van kötés a raklapon, és egyre inkább eltekintenek a köztes rétegektől. A speciális, magas UV-védelemmel ellátott zsugorfóliák más csomagolási megoldásokkal szemben az italtermékek tartós UV-védelmét nyújtják.

MSK zsugorfólia-zsákos ráhúzó:

Egyedi fóliazsák változó termékformátumok esetén

A legkülönbözőbb raklapformátumokat (Euro, ipari, ½- vagy ¼-raklap) egyre gyorsabban kell feldolgozni vegyes üzemben. Az MSK zsugorfólia-zsákos ráhúzó, az MSK Multitech a változó raklapméreteket a legkülönbözőbb fóliaformátumokkal és - erősséggel csomagolja. A berendezés - a raklapformátumtól függően -  méretre szabja a fóliazsákot és érintésmentesen a raklapos rakományra húzza azt. 

Előnyei:
 • változó termékméretek csomagolása akár 6 különböző fóliaformátummal vagy fóliaerősséggel 
 • fóliamegtakarítás vékonyabb fólia használatának, illetve a fóliazsák precíz és egyedi méretre szabásának köszönhetően
 • kondenzáció elkerülésére perforált fólia vagy magas UV-védelemmel ellátott fóliák problémamentes alkalmazása
 • nagyfokú szállításbiztonság és nagyon jó reklámhatás terméke számára
 • MSK Clean-Design
 • könnyű karbantarthatóság a süllyeszthető gépfej és a karantartást nem igénylő fogaskeréktechnika által
 • biztonságos zsugorítástechnika alacsony hőmérsékleten

Forgatható fóliazsák

Alternatív megoldásként az MSK Multitech-et forgatható fóliafejjel lehet felszerelni. Ez a fóliazsákot automatikusan hozzáigazítja a raklap futási irányához. Így az ½ és ¼-raklapok forgatás nélkül is csomagolhatók.

MSK Clean-Design az italipar számára

Az italipar magas higiénikus standardjaira az MSK a Clean Design-nal adja meg a választ: láncok helyett fogaskerekek biztosítják a maximális higiéniát, a teljes fóliakezelés hidraulika nélkül valósul meg a terméken.

Szállítási biztonság és lopásvédelem értékes display-k számára

Az MSK Multitech gondoskodik az Ön display csomagolásának biztonságáról, akár nagy csomagolási sebesség esetén is. A hagyományos nyújtottfóliás csomagolási rendszerhez képest az érintkezésmentes fóliazsákráhúzás és a nyomásmentes zsugorítási folyamat egy deformációk nélküli zárt és ezáltal lopásbiztos csomagolást biztosít.

Előnyök:
 • Érintkezésmentes csomagolás fejnehéz display-k esetén is
 • Optimális display hatás deformációk nélkül

MSK felhelyező állomás

Az MSK által kifejlesztett különleges felhelyező állomás automatikusan felemeli a display  raklapot és biztonságosan elhelyezi a csomagolósor szállítási rendszerén.

 • Optimális elhelyezés a szállítási rendszeren
 • Biztonságos kezelés

MSK biztonságos zsugorítástechnika

Védi a terméket és a környezetet 

Az MSK zsugorítókeret egy energiahatékony alacsony hőmérsékletű váltott-levegőjű rendszerrel rendelkezik. A meleg levegőáramlat automatikusan igazodik a raklapmérethez és a zsugorítási területhez, így lehetővé teszi a fólia raklapspecifikus zsugorítását.

 • További energiamegtakarítás az MSK Shrinkcover kiegészítő modullal történő kombináció esetén
 • Vizsgált biztonsági rendszer (DVGW-minősített) lég- és gáznyomásfigyelővel ellátva
 • Karbantartást nem igénylő MSK fűtőelemek 5 év jótállással

Az - MSK által fejlesztett - ismert alsózsugorítási eljárás a fóliát messze a raklap alá vasalja. Ez a fólia függőleges erősségének az alapja és a nagyfokú rakománystabilitás előfeltétele a legvékonyabb fóliák esetén is.

Fóliaformátum-előkészítési rendszer

MSK berendezések ún. magaspolc-formázórendszert kínálnak, amely a raklap lábának szabad állását teszi lehetővé. A fólia zsugorítás során történő speciális formázása gondoskodik a raklap élei között szükséges térről.

Előnyei:
 • raklapkezelés leegyszerűsítése 
 • alkalmas automata-polcos tárolóban való tárolásra
 • alkalmas az AGV szállítási rendszerrel való szállításra

Akár 40% energiamegtakarítás az MSK Covershrink kiegészítő modullal

Egy MSK zsugorfóliás berendezés szükséges energiafelhasználásának - a raklap jellemzőitől és a fóliavastagságtól függően - akár 40 %-os megtakarítását nyújtja az új, szabadalomra bejelentett MSK Covershrink. Az MSK berendezéseket azonnal ki lehet alakítani vagy sok esetben utólagosan is fel lehet szerelni ezzel a kiegészítő modullal.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialstáink szívesen állnak rendelkezésére.