Zsugorfóliás csomagolás üvegek

Üvegipari csomagolósorok

Az ital- és élelmiszercsomagolásokkal szemben támasztott követelmények folyamatosan nőnek. Ez vonatkozik az üvegpalackok és üvegpoharak gyártóinak munkájára is. Az MSK csomagolósorai lehetővé teszik az üvegipar számára az olyan költséghatékony raklapos csomagolási megoldásokat, – amelyek nagyon magas termékbiztonságot nyújtanak a megrongálódás, illetve koszolódással szemben és teljesítik a DIN ISO 9000 minőségi követelményeket.

Az MSK zsugorfóliázó-berendezések és - eljárások figyelembe veszik az üvegsorok csomagolási berendezései által támasztott döntő kritériumokat:

 • nagyfokú rakománybiztonság a termékszállítás során
 • koszolódással és nedvességgel szembeni védelem
 • egyszerű karbantartás minimális leállással
 • csökkentett energiafelhasználás - akár 40%-kal kevesebb gázfelhasználás
 • csökkentett anyagköltség - fóliamegtakarítás magas biztonsági standard mellett

Zsugorfólia-zsákos berendezés MSK Paratech

Az ejtőernyőelven működő zsákráhúzó

Az egyedülálló Paratech máig a legtöbbet eladott zsugorfólia-zsákos ráhúzó. A siker titka a gép egyszerűségében és a szokatlanul karbantartásbarát felépítésében rejlik.

Előnyei:

 • egyszerű karbantartás a földig érő, könnyen hozzáférhető fóliabevezetésnek köszönhetően
 • minimálisra csökkentett leállási idő
 • az ejtőernyő mozgásából eredő természetes levegőtorlódás általi nyílás: a fóliazsák megbízható és teljes nyitása
 • karbantartást nem igénylő fogaskerékkel való kivitel

Zsugorfólia-zsákos berendezés, az MSK Multitech 

A legnagyobb rugalmasságú megoldás

Minél rugalmasabban és helytakarékosabban lehet egy berendezést a változó termékekhez és folyamatokhoz igazítani, annál hatékonyabban használható ki a rendelkezésre álló gyártóterület. A kompakt design-nal kialakított berendezés akár 6 különböző fóliaformátumot vagy -erősséget tud teljesen automatizáltan feldolgozni és bármilyen nyílásméret rugalmasan beállítható.

A jól bevált MSK-rendszer kifogástalan összeszerelést biztosít, illetve a fóliazsák érintésmentes ráhúzását, amely a legvékonyabb fólia alkalmazását teszi lehetővé. A gépfej lesüllyeszthető, ezáltal könnyű és gyors karbantartás válik lehetővé, dobogó vagy létra nélkül.

Előnyei:

 • kompakt felépítés – csekély helyigény
 • az érintésmentes ráhúzásnak köszönhetően a legvékonyabb fólia alkalmazása
 • a süllyeszthető gépfej általi egyszerű karbantartás és karbantartást nem igénylő fogaskeréktechnika
 • nagyon csekély energiafelhasználás

 

Leengedhető gépfej (EP 2 336 034) a hegesztőrúd egyszerű karbantartásához és cseréjéhez

Az Multitech gépfeje kezelői szintre süllyeszthető. Az MSK csomagolórendszerek platformok és létrák nélküli padlószintű hozzáférése magas szintű kezelő- és karbantartásbarát. Ez egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a berendezések karbantartását.

Raklapos zsugorfóliás csomagolás forró levegővel

Az MSK zsugorfóliás csomagológépeit különösen a zsugorítókeret meleg levegőjének kíméletes adagolása tünteni ki: ez biztosítja a fólia rugalmasságának és az anyag szilárdságának megőrzését még hosszabb tárolás esetén is.

Előnyei:

 • az MSK zsugorítókerete különösen folyamatbiztos és nagyon karbantartásszegény
 • alkalmas vékony fóliák használatára
 • az alj- vagy a külső takaró fólia megbízható forrasztása 
 • modern és vizsgált biztonsági rendszer (DVGW-minősített) lég-és gáznyomásfigyelővel ellátva
 • karbantartást nem igénylő MSK fűtőelemek 5 év jótállással

Biztonságos és fenntartható MSK zsugorító keretek

Hatékony MSK technológia

Egy speciális MSK vegyes levegős rendszer pontosan és finoman melegíti a fóliát. Ez megőrizte a fólia rugalmasságát és fáradási ellenállását. Az MSK hővisszanyerése ezáltal biztosítja az optimális energiahatékonyságot. 5 év garanciát vállalunk karbantartásmentes MSK fűtőelemeinkre.

A gallér zsugorító folyamatának és az alsó lapnak a kombinációja a hatoldalas védelem érdekében

A gallér zsugorító folyamatának és az alsó lapnak a kombinációja hatoldalú védelmet nyújt a raklapterhelés ellen. Így megelőzhető a por és a szennyeződés behatolása. Az MSK raklapkötöző sor biztosítja az üres raklapokat az alsó fólialappal, mielőtt az üvegtartályokat palettázzák.

Fólia mentes raklaplábak az MSK Formtech segítségével

Az MSK által kifejlesztett és szabadalmaztatott Formtech (EP 3 147 226) fólia formázást biztosít a raklapblokkok között, ami lehetővé teszi az automatizált raklapkezelést a magaspolcos tárolórendszerekben. AGV és automatizált teherautó-rakodó rendszerek.

MSK alsózsugorítási eljárás

Egyetlen eljárás sem befolyásolta úgy a raklapos zsugorcsomagolást, mint az MSK alsózsugorítási eljárás. Ez az 1980-as években szabadalmaztatott MSK -elv a fóliavastagság nagymértékű csökkentéséhez járult hozzá az üvegcsomagolás területén.

Az MSK Anti-Collage-eljárással összekapcsolva az alsózsugorítási-eljárás lehetővé teszi a fólia gyűrődésmentes zsugorítását. Az MSK alsózsugorítási rendszer automatikusan beállítja magát a raklap körvonalára, a raklap biztonságos pozicionálásának biztosítása érdekében. Mélyen a raklap futóélei alatt éri el a zsugorfólia a maximális tartást, így biztosítva az optimális rakománystabilitást.

Hőenergia 40%-a takarítható meg

Az MSK zsugorítókeretes rendszereket ki lehet alakítani, illetve utólagosan fel lehet szerelni a szabadalomra bejelentett MSK Covershrink-rel. A fólia erősségétől és raklapmérettől függően ezáltal a szükséges hőenergia 40%-a takarítható meg.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére!