MSK kicsomagoló rendszerek

A becsomagolt és pántolt raklapok teljesen automatizált kicsomagolása az MSK Defotech kicsomagolási rendszerrel és az MSK Destraptech pánt eltávolítóval

 

Különösen a nagy raklapterhelések kicsomagolása veszélyes és speciális munkavédelmi eljárásokat igényel. A teljesen automatikus fólia és pánt eltávolítók  hatékonyan járulnak hozzá a nagyobb biztonsághoz: Az MSK Defotech filmkicsomagoló rendszer és az MSK Destraptech pánt eltávolító  minimálisra csökkenti a személyzet kézi beavatkozását, így hatékonyan hozzájárul a munkahelyek nagyobb biztonságához. A teljesen automatikus kicsomagolási folyamatnak köszönhetően a termékek nem csúsznak és nem esnek az emberek fejére.

Az MSK a raklaprakományok automatizált kicsomagolására szolgáló rendszerek specialistája, és évtizedek óta ellátja az italipart a teljesen automatikus MSK Defotech fólia eltávoloító rendszerrel. A régóta fennálló ügyfélkör olyan jól ismert gyártókat foglal magában, mint az AB Inbev, az Absolut Vodka, az Arca Continental, az Ardagh Glass, a Bajorország, a Diageo, az Evian, a Heineken, a KHS, a Krones, a Mark Anthony Brewing, a Nestlé, a P&D, a Sidel és a Quinn Glass.

Előnyei:

 • nagyobb biztonság a kicsomagolás során a személyzet és a termék számára
 • nagyobb kicsomagolási sebesség – teljesen automata, óránként akár 60 raklap
 • személyzeti költségmegtakarítás
 • lehetséges a fólia teljes újrahasznosítása
 • helytakarékos

 

A legszűkebb térben

Az MSK Defotech szűk helyviszonyok esetén is alkalmas, mivel a raklapokat a legszűkebb térben is biztonságosan kicsomagolja. Egy speciális letekerő eljárásnak köszönhetően nagyon kíméletes módon dolgozik. A rugalmasan tárolt Wickeldorn szükség esetén óvatosan visszatolja az elcsúszott rakományt a helyes pozícióba.

 

Fólia teljes újrahasznosítása

A kicsomagolást követően az MSK Defotech egy speciális fólia elszállításon keresztül automatikusan előkészíti a fóliát az újrahasznosításra. A csomagolófóliák tisztán fajtánkénti összegyűjtése esetén ezek teljes mértékben újrahasznosíthatók – Egy olyan előny, amely hozzájárul a termelősor rentábilitásához az italiparban.

A kiegészítő kötegprés segítségével a fóliát a kapcsolódó újrahasznosításhoz köteggé lehet összenyomni. Ez a megoldás jelentős helymegtakarítást tesz lehetővé a tárolás során.

Teljesen automatikus MSK Destraptech pánt eltávolító

A hevederekkel rögzített bejövő raklapárukat az MSK Destraptech automatikusan kioldja, akár 45 raklap/óra sebességgel. A rendszer nagy termelési sebességet, fokozott munkabiztonságot és a személyzeti költségek csökkentését teszi lehetővé. A gép önálló megoldásként működhet, vagy integrálható automatizált raklapkezelő rendszerekbe. Különösen az MSK Defotech kicsomagológéppel együtt használva teljesen automatizált kicsomagoló rendszerként működhet raklaprakományokhoz.

ELŐNYE:

 • Fokozott munkabiztonság raklapok kicsomagolásakor
 • Nagyobb kicsomagolási sebesség - óránként akár 45 raklap automatikus kicsomagolása
 • A személyi jellegű ráfordítások csökkentése
 • Helytakarékos alapterület
 • Függőleges pántoláshoz alkalmas
 • A pántok automatikus aprítása

Rugalmas és erőteljes

A raklaprakomány felső oldalán lévő pántok leválasztására szolgáló speciális MSK módszernek köszönhetően óránként akár 45 raklap feldolgozása is lehetséges, akár több pánt, különböző pánt minták és vegyes gyártás esetén is. Az MSK Destraptech kicsomagolási ciklusonként legfeljebb négy keresztirányú és négy hosszanti pántot képes eltávolítani. A gép standard modellje egy raklapméretre van tervezve. Szükség esetén akár három különböző raklapformátum kezelésére is kialakítható. Még a raklapra rakott raklapok alatt vagy felett is feldolgozhatók. A raklapos szállítás lehet hosszirányú vagy keresztirányú is.

Helytakarékos hulladékgazdálkodás

Egy erős aprító segítségével az eltávolított pántok  helytakarékos módon összegyűjthetők, és homogén típusokba rendezhetők a hulladékgazdálkodáshoz.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.