Saját napenergia a fenntartható gépgyártáshoz az MSK-nál

 

Az hogy az MSK Covertech Group Gépgyártó fenntartható és megbízható energiaellátásba való beruházása bölcs döntés volt, azt a tavalyi energiaválság meggyőzően bizonyította. A cég klevei központjának tetejére 2022 ősze óta hatékony fotovoltaikus rendszert szereltek fel. A rendszer a vállalat saját energiaszükségletének nagy részét biztosítja, és jelentősen hozzájárul a CO2 -kibocsátás elkerüléséhez.

A 277 kWp teljesítményű MSK a fotovoltaikus rendszert használja a vállalat székhelye energiaigényének több mint 40% -ának előállítására. Nagyjából ugyanennyi energiát táplálnak be a nyilvános villamosenergia-hálózatba is. Az adminisztrációs szolgáltatások mellett a klevei telephelyen a prémium piac nagy teljesítményű gépeinek és rendszereinek gyártóüzemei is helyet kapnak. A cégcsoport szakemberei itt fejlesztik a prototípusokat is. Mivel saját fenntartható áramellátással rendelkezik, a vállalat most függetlenebb a külső eshetőségektől, és évente több mint 120 tonna CO2 -kibocsátás csökkentésével képes megvédeni a környezetet. A Kleve telephely mintájára jelenleg más MSK helyszínekre is terveznek fotovoltaikus rendszereket.

A tiszta áramtermelés mellett a cég központjának területét is átalakították, hogy megfeleljenek az ökológiai szempontoknak. Ez magában foglal egy nagy rovarbarát vadvirágos rét és más, fenntartható kialakítású zöldterületeket. A régóta fennálló ügyfelek számára minden megrendelésnél az MSK ültet egy fát.

A fenntarthatóság és az erőforrások megőrzése mindig is prioritás volt az MSK számára. 1975-ös alapítása óta a termékfejlesztésnek egyik célja az új technológiák kiaknázása az energiafogyasztás minimalizálásának érdekében és a raklapok rakományának rögzítéséhez használt anyag mennyiségének csökkentése. Az Ügyfélteszt-létesítményében a vállalat egyre vékonyabb és újrahasznosított vagy bioalapú anyagból készült fóliákkal végez kísérleteket. A géptervek fejlesztése során nagy hatékonyságú és tartós alkatrészeket használnak.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.