Stabilitás, hatékonyság és védelem – nyújtott fóliás csomagolás erősségei logisztikai központok számára

 

Az Exacompta Clairefontaine csoport ismét bizalmat szavazott az MSK nyújtott fóliázó megoldásainak az Ottmarsheimben, Mulhouse közelében található Clairefontaine Rhodia logisztikai központjuk számára.  A  2019-ben átadott MSK Tensiontech nyújtott fóliázó növelte a csomagolás hatékonyságát, miközben csökkentette, ha nem törölte a szállítási kár mértékét.

Elégedettségen alapuló bizalmi kapcsolat

A magas termelési arányok miatt a logisztikai központoknak egyre inkább automatizálniuk kell folyamataikat a nagyobb hatékonyság és biztonságosság érdekében. Az  automatizálás ilyen igényére válaszul Clairefontaine Rhodia az MSK-hoz fordult, amely a múltban pozitívan reagált a csoport igényeire, amelyhez a vállalat tartozik - Exacompta Clairefontaine.  Valójában az egész 2011-ben kezdődött, amikor az MSK telepítette a csoport egyik leányvállalatát, az Exacompta-t, egy MSK Tensiontech nyújtott fóliázóját a Párizs melletti Vémarsban. Aztán 2016 májusában leányvállalatuk, a Papeteries Sill Wizernes-ben zsugor fóliázóval volt felszerelve, válaszul az automatizálás és az öregedő berendezések cseréjének szükségességére.  Ezért meglehetősen természetes, hogy leányvállalatuk, a Clairefontaine Rhodia is az MSK-hoz fordult. "Az a bizalom, amelyet a csoport különböző megrendelésein keresztül belénk helyezett, bizonyítja rendszereink minőségét és kompatibilitását a logisztikai központokkal" – jelentette ki Clément Gagnière, az MSK Emballage értékesítési mérnöke.

 

A Clairefontaine Rhodia 2019-ben telepített egy MSK Tensiontech nyújtott fóliázót, amelyhez mérőrendszer és kézi vonalkódolvasó tartozik. A nagyobb hatékonyság érdekében a tömegmérő rendszer az MSK EMSY operációs szoftverhez is csatlakozik. Ez az okostelefonhoz vagy táblagéphez hasonló digitális eszköz lehetővé teszi a kezelők számára a könnyű kezelést és hibaelhárítást az intuitív felületnek köszönhetően - amelyet a vállalat valódi pluszként ismer el, valamint az MSK gépek robusztusságát az idő múlásával.

Nagy sebességű csomagolás hatékony terhelésvédelemmel

A nyújtott fóliázó rendszer lehetővé teszi a raklapok nagy sebességű csomagolását, ami jelentős időmegtakarítást jelent a vállalat számára. A hatékonyság az ellátási lánc egészében is javul, mivel így a teherautók lefelé történő berakodása gyorsabb.  
A feszítőfólia óvatosan lefedi az egyes terheléseket, hogy hatékonyan stabilizálja azokat.  A zárt csomagolásnak köszönhetően az MSK feszített fóliázó rendszer 5 oldalas védelmet nyújt a lopás és a szennyeződés ellen. A fóliázó vízálló csomagolást képez, amely megvédi a becsomagolt árut minden típusú időjárástól, még akkor is, ha kívül tárolják. Clairefontaine Rhodia azt is elismeri, hogy az MSK nyújtott fóliázó rendszer használata óta a lopások és a szállítás során fellépő károkra, például nedves termékekre vonatkozó panaszok csökkenését észlelték. A feszített fólia átlátszósága megkönnyíti a vonalkódok olvasását is. Ezenkívül az MSK feszített fóliás rendszer higiénikus módon működik hidraulika használata nélkül. A rendszer kiszámítható fólia fogyasztást kínál, és lehetővé teszi a vékonyabb fóliák használatát, ami anyagot és energiát takarít meg. Mindent összevetve, a szabadalmaztatott technológia nemcsak a csomagolóanyagot takarítja meg, hanem növeli a terhelés stabilitását és védelmét is, például a hagyományos spirálnyújtási technológiához képest.

 

Magas szállítási biztonság

A raklapos áruk szállítása gyakran jelent problémát azoknak a vállalatoknak, amelyeknek néha olyan panaszokkal kell foglalkozniuk, mint a nedves vagy sérült termékek. A Clairefontaine Rhodia cég kijelentette, hogy az MSK Tensiontech feszített fóliázó rendszerük az 5 oldalas vízálló védelemnek és a nagy stabilitásnak köszönhetően csökkentette a szállítás során a lopást és a károkat.
A csomagolás magas minősége a szerződéses fuvarozók tekintetében is segíti a vállalatot.

 

MSK – Raklapozási, szállítmányozási és csomagolási rendszerek ipari partnere

Az 1984 óta Reyrieux-ben (Lyon közelében) található MSK Emballage SARL teljes körű megoldásokat fejleszt és valósít meg a rakományrögzítésre, -szállításra és a raklapozásra, a különböző iparágak számára, valamint különböző szoftvermegoldásokat is kínál. Az MSK Emballage az MSK Covertech Csoport tagja, amely saját leányvállalatain keresztül jelen van Európában, valamint az USA-ban és Kínában. 1975 óta az MSK Covertech Csoport a raklapkészítő, szállító- és csomagológépek egyik vezető gyártója a teljes raklapkezelési folyamat automatizálására, a bejövő áruk osztályától a teherautó rakodásig vagy a késztermékek raktáráig. Műszaki és kereskedelmi csapata tapasztalt alkalmazottakból áll: projektmérnökök, tervezőmérnökök és automatizálási szakemberek kezelik az ügyfelek konkrét igényeit, és kísérik őket a tervezési fázistól az értékesítés utáni szolgáltatásokig, beleértve a teszteket és a szállítási szimulációkat. A legkülönbözőbb iparágak jól ismert gyártói az MSK stabil ügyfélköréhez tartoznak.
MSK Emballage SARL: egy csoport erőssége, egy specialista rugalmassága.

Szervezzen találkozót sales@mskemballage.fr vagy hívjon minket a +33 (0)4 74 08 83 00 telefonszámon.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.