Nyújtottfóliás csomagoló berendezések

MSK nyújtottfólia-zsákos berendezései – raklapok és nagy göngyölegek nyújtottfóliás csomagolásának csomagolási megoldásai

MSK Stretch Hood: a nyújtottfólia-zsákos csomagolók költséghatékony csomagoló berendezések és biztonságos alternatívát jelentenek a hagyományos nyújtottfóliás körbe-tekercseléshez képest.

Az MSK nyújtottfólia-zsákos gépei raklapos egységek rakománybiztosítását végző nagy hatékonyságú csomagoló berendezések. A hagyományos nyújtottfóliás körbe-tekercselő berendezésekhez képest az MSK stretch hood technikája jelentős előnyöket biztosít:

Előnyök:

 • Nagyon jó márkaépítés értékes felületeknek köszönhetően
 • A fólia alatt lévő vonalkódok gond nélküli beolvasása
 • 5 oldali védelem szennyeződéssel, nedvességgel és lopással szemben
 • Szállítási és raktározási sérülések csökkentése
 • Fólia- és energiaköltség-megtakarítások
 • Nagyobb csomagolási teljesítmények

MSK Tensiontech teljes körűen automatizált nyújtottfólia-zsákos berendezés

Rugalmas, nagy teljesítményű csomagoló berendezés

Az MSK Tensiontech teljes körűen automatizált nyújtottfólia-zsákos berendezés a raklapok nyújtottfóliás csomagolása terén speciális fóliafeszítő eljárással rendelkezik. Ezzel a legkülönbözőbb raklapos vagy raklap nélküli rakományegységek stabil nyújtottfóliás zsákkal történő becsomagolása válik lehetővé. Ennek során az MSK nyújtottfólia-zsákos berendezése célirányítottan feszíti meg a fóliazsákot minden egyes raklap-/becsomagolandó termékformátumnak megfelelően, tetszőleges hossz- és keresztirányú koordináták szerint. Ezzel a módszerrel optimális rakománybiztosítási tulajdonságokat érünk el. A speciális és szabadalmaztatott MSK Stretch Hood technológia vékonyabb fóliák felhasználását teszi lehetővé. Ez anyagot takarít meg és a márkalogó optimális reklámhatásáról gondoskodik. A rugalmas csomagoló berendezés nagy teljesítményeket érhet el. Óránként akár 180 raklapot csomagol be.

Előnyök:

 • Nagy rugalmasság akár négy különböző fóliaformátum vagy fóliavastagság teljes körűen automatizált feldolgozásával
 • Nagy pontosságú fóliazsák-ráhúzás a fólia redőzését ellátó szabadalmaztatott MSK berendezéssel (EP 1 353 847) és az MSK függőleges fóliakifeszítési eljárással (EP 1 717 148)
 • Kiváló minőségű hegesztési varratképzés
 • Egyszerű karbantartás a süllyeszthető gépfejnek és a karbantartást nem igénylő fogasszíjas technológiának köszönhetően
 • Csekély hely- és energiaigény a kompakt építési mód miatt

Energiahatékony nyújtottfóliás csomagolás

Az MSK nyújtottfólia-zsákos berendezése a legvékonyabb fóliákat dolgozza fel, miközben lemond hidraulika és gáz használatáról. Speciális MSK technikának köszönhetően a csomagoló berendezés energiafelhasználása a mindenkori termék és teljesítmény szerint lényegesen alacsonyabb, mint 0,07 kW/csomagolási egység. Számos összehasonlítható csomagoló rendszerhez – például a hagyományos nyújtottfóliás körbe-tekercselőkhöz képest – kb. 30 % energia takarítható meg.

Optimális márkaépítés

Az MSK Stretch Hood csomagoló berendezések rendkívül értékes felületű nyújtottfólia-zsákos csomagolást biztosítanak. A nyomtatott fóliák alkalmazása optimális reklámhatást biztosít. A termékek öt oldalról védettek nedvességgel és szennyeződéssel szemben. Ugyanakkor a termékek a fóliacsomagolás alatt optimálisan felismerhetőek maradnak. A csomagolási fólia alatti vonalkódok gond nélkül beolvashatóak.

Kiegészítő modulok az MSK nyújtottfólia-zsákos berendezéseihez – a maximális rakománystabilitáshoz és a raklapok egyszerűbb kezeléséhez

Speciális fóliaráhúzó folyamatok erősítik a raklapos rakományokat különlegesen kritikus rakodási területeken. Ez kiegészítő fóliaöv felhelyezésével válik lehetővé. A nyújtottfóliás galléros eljárás mindezen túl egyszerű raklapkezelést biztosít az automatizált polcos raktárakban és az AGV szállítási rendszerekben.

 • Nyújtottfóliás gallércsomagolás: A fólia övhöz hasonlóan kerül a raklap felső lécezésére felhelyezésre. A raklap talpa fóliázatlan marad, ami automatikus raklapkezelést tesz lehetővé.
 • Alsó fólianyújtásos eljárás: A fólia mélyen a raklap alá kerül behúzásra. Ennek köszönhetően a csomagolást függőlegesen feszítő erők optimálisan érvényesülnek.
 • Nyújtottfólia-visszahajtós csomagolás: Kiegészítő fóliaszalag erősíti a rakományt az alsó tartományban.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.