Nyújtottfóliás csomagoló berendezések

MSK nyújtottfólia-zsákos berendezései – raklapok és nagy göngyölegek nyújtottfóliás csomagolásának csomagolási megoldásai

MSK Stretch Hood: a nyújtottfólia-zsákos csomagolók költséghatékony csomagoló berendezések és biztonságos alternatívát jelentenek a hagyományos nyújtottfóliás körbe-tekercseléshez képest.

Az MSK nyújtottfólia-zsákos gépei raklapos egységek rakománybiztosítását végző nagy hatékonyságú csomagoló berendezések. A hagyományos nyújtottfóliás körbe-tekercselő berendezésekhez képest az MSK stretch hood technikája jelentős előnyöket biztosít:

Előnyök:

 • 5-oldalú csomagolás
 • Fóliától mentes raklaplábak, automatikus szállító rendszerekhez (AGV stb.) alkalmasak
 • Költségmegtakarítás fólia és energia tekintetében
 • Erőforrás-megtakarítás, mivel újrahasznosított anyagból készült fóliákat használnak
 • Nincs hidraulika, nincsenek kenőanyagok
 • Gondozásmentes feszítő sarkok, amelyek rozsdamentes acélból készülnek

MSK Tensiontech teljes körűen automatizált nyújtottfólia-zsákos berendezés

Rugalmas, nagy teljesítményű csomagoló berendezés

A teljesen automatikus, feszített fóliás csomagológép (MSK Tensiontech) egy speciális fóliaráfeszítő eljárást használ raklapokra helyezett termékekhez. Ez a módszer lehetővé teszi nagyon sokféle rakomány csomagolását, akár raklapon található, akár szabadon álló, erős fóliával stabilizált termékekről van szó. Lehetőség van újrahasznosított anyagból készült fóliák használatára. A Covertech technológia ráfeszíti a védőfóliát mindegyik raklapra / csomagformátumra, pontosan alkalmazkodva mindegyik raklap / csomag méretéhez szélességben és hosszúságban. Ilyen módon tudják stabilizálni a rakományokat speciális tulajdonságaiknak megfelelően. A specializált és szabadalmaztatott MSK fóliaráfeszítős technológia (EP 1 353 847 és EP 1 717 148) megengedi, hogy vékonyabb fóliákat használjanak, mint a hagyományos gépi csomagoló eljárásoknál. Ezzel anyagot takarítanak meg és ideális alapot nyernek a reklám célú márkafeliratok számára. A rugalmas feszített fóliás csomagoló rendszerrel nagy teljesítmény érhető el. Az MSK feszítve fóliázó gép akár 180 raklapot képes becsomagolni óránként. Nagyon alacsony az energiafogyasztása és a kenőanyagmentes, fogasszíjas technológia nagyban hozzájárul a rendszer fenntarthatóságához.

Előnyök:

 • Nagy rugalmasság akár hat különböző fóliaformátum vagy fóliavastagság teljes körűen automatizált feldolgozásával
 • Nagy pontosságú fóliazsák-ráhúzás a fólia redőzését ellátó szabadalmaztatott MSK berendezéssel (EP 1 353 847) és az MSK függőleges fóliakifeszítési eljárással (EP 1 717 148)
 • Kiváló minőségű hegesztési varratképzés
 • Alkalmas újrahasznosított anyagból készült fóliához
 • Egyszerű karbantartás a süllyeszthető gépfejnek és a karbantartást nem igénylő fogasszíjas technológiának köszönhetően
 • Csekély hely- és energiaigény a kompakt építési mód miatt
 • Könnyű és intuitív jellegű kezelés az MSK EMSY szoftveren, valamint az okostelefonra telepíthető MSK EMSY smart app alkalmazáson keresztül
 • Szabványos kezelőfelületek az ERP-/MES-rendszerek vásárlói részére

ÚJ: Egyformátumú feszített fóliás csomagológép, MSK Wraptech

Testreszabott csomagoló rendszer, elsősorban zsákolt vagy kockakő típusú termékekhez

Különösen bizonyos vegyi termékekhez, mint pl. normál raklapra helyezett zsákokhoz, nyolcszögű elrendezéshez vagy nagy méretű zsákokhoz kínál az MSK cég egyformátumú feszítő fóliás MSK Wraptech csomagoló berendezést. Ez a rendszer könnyen kezelhető és hatékony csomagolási folyamatot biztosít. Az új feszített fóliás gép karbantartást nem igénylő, gogasszíjas technológiával rendelkezik és egyáltalán nem tartalmaz hidraulikát. Alacsony az energiafogyasztás és fóliából megtakarítás érhető el a szabadalmaztatott MSK feszített fóliázó eljárásnak köszönhetően (EP 1 353 847 és EP 1 717 148), így az MSK Wraptech fenntartható csomagolási megoldásnak számít.

Előnyök:

 • Akár 60 raklap óránként
 • 1 fóliaformátum, rugalmasan igazodik különböző termékméretekhez
 • Alacsony fólia- és energiafogyasztás (< 0.07 kW raklaponként)
 • Gyorsan összeszerelhető
 • Könnyű karbantartás a leereszthető gépfejnek és a kenőanyagmentes fogasszíjas technológiának köszönhetően
 • Egyszerű kezelés, alig néhány paraméterre kell ügyelni

Energiahatékony nyújtottfóliás csomagolás

Az MSK nyújtottfólia-zsákos berendezése a legvékonyabb fóliákat dolgozza fel, miközben lemond hidraulika és gáz használatáról. Speciális MSK technikának köszönhetően a csomagoló berendezés energiafelhasználása a mindenkori termék és teljesítmény szerint lényegesen alacsonyabb, mint 0,07 kW/csomagolási egység. Számos összehasonlítható csomagoló rendszerhez – például a hagyományos nyújtottfóliás körbe-tekercselőkhöz képest – kb. 30 % energia takarítható meg.

Optimális márkaépítés

Az MSK Stretch Hood csomagoló berendezések rendkívül értékes felületű nyújtottfólia-zsákos csomagolást biztosítanak. A nyomtatott fóliák alkalmazása optimális reklámhatást biztosít. A termékek öt oldalról védettek nedvességgel és szennyeződéssel szemben. Ugyanakkor a termékek a fóliacsomagolás alatt optimálisan felismerhetőek maradnak. A csomagolási fólia alatti vonalkódok gond nélkül beolvashatóak.

Zárt fóliazsákok a fokozott lopásvédelem érdekében

A spirális nyújtottfóliás csomagoláshoz képest a zárt nyújtottfóliazsák a lopással szemben jobb védelmet biztosít. Emellett a termékek öt oldalról védettek a szennyeződések ellen, ugyanakkor optimálisan felismerhetőek. 

MSK nyújtási eljárás

A fóliazsák egyenként, valamennyi raklapmérethez tetszőleges hossz- és keresztirányú koordinátákkal kerül nyújtásra. Ez lehetővé teszi vékonyabb fólia használatát és számos raklap-formátum csomagolását.

Fóliás csomagolási eljárások maximális rakomány-stabilitás és egyszerűsített raklapkezelés érdekében

Speciális fóliaráhúzó folyamatok erősítik a raklapos rakományokat különlegesen kritikus rakodási területeken. Ez kiegészítő fóliaöv felhelyezésével válik lehetővé. A nyújtottfóliás galléros eljárás mindezen túl egyszerű raklapkezelést biztosít az automatizált polcos raktárakban és az AGV szállítási rendszerekben.

 • Nyújtottfóliás gallércsomagolás: A fólia övhöz hasonlóan kerül a raklap felső lécezésére felhelyezésre. A raklap talpa fóliázatlan marad, ami automatikus raklapkezelést tesz lehetővé.
 • Alsó fólianyújtásos eljárás: A fólia mélyen a raklap alá kerül behúzásra. Ennek köszönhetően a csomagolást függőlegesen feszítő erők optimálisan érvényesülnek.
 • Nyújtottfólia-visszahajtós csomagolás: Kiegészítő fóliaszalag erősíti a rakományt az alsó tartományban.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.