MSK Emballage & Vicat: Hosszú távú együttműködés, a folyamatos fejlesztés eredménye

 

2010 óta az MSK Emballage és a Vicat hosszú távú együttműködést ápol. Az egész azzal kezdődött, hogy több MSK Tensiontech stretch, más néven fólianyújtó csomagológépet értékesítettek és telepítettek a Vicat csoport három különböző telephelyére Franciaországban. De a fólianyújtó csomagológépek telepítésén és karbantartásán túl az MSK Emballage SARL továbbra is rendszeresen tanácsot ad a Vicatnak a csomagolás mennyiségének és költségének javításával kapcsolatban. 

Nyújtott fóliázó az építőanyag-ipar számára

Nemzetközi cementcsoportként és az építőanyag-ipar részeként a Vicatnak különleges igényei vannak termékeik csomagolásával kapcsolatban. Valójában a vállalat egyik prioritása a teherautók berakodásának biztosítása volt. Így az automatikus raklapos csomagolósor felállítása nemcsak a nagy termelési teljesítményt tette lehetővé, hanem optimalizálta a rakományrögzítési rendszert is, mivel az egyes nyújtottfóliával ellátott rakományok raklapjai felváltották a teherautók kézi burkolatát.
A cementes zsákok így hatékonyan védettek a nedvességtől vagy bármilyen rossz időjárási körülménytől a szállítás és a kültéri tárolás során egy zárt burkolat révén.
Általánosságban elmondható, hogy az MSK nyújtott fóliázó rendszert úgy tervezték, hogy megfeleljen az építőanyag-ipar speciális igényeinek. Valójában a gyakran nehéz vagy terjedelmes rakományokkal szembesülve az ilyen típusú burkolat nagy stabilitást kínál az áruk szállítása során. Akár négy különböző filmformátumot vagy vastagságot is képes kezelni.  A hosszú élettartamú prémium alkatrészek és a robusztus felépítés hosszú élettartamú rendszert kínál a poros és koptató környezetben is.

MSK – Az ügyfelek elégedettsége a figyelmünk középpontjában

Az MSK az építőanyag-iparral kapcsolatos sajátos igények mellett tiszteletben tartotta a vállalat munkáját is azzal, hogy gyorsan, egyetlen hétvége alatt telepítette a csomagológépeket, hogy a vállalat ne szenvedjen el termelésivisszaesést.
Egy másik kihívás jellemezte ezt a projektet: az új csomagolósor integrálása egy már meglévő csomagolósorba, amelyet az MSK Emballage professzionalizmusának és szakértelmének köszönhetően volt képes megoldani.
Az ügyfelek elégedettsége és a környezetvédelem fontos célok az MSK számára. Ezért az MSK Emballage a Vicattal közösen végez vizsgálatokat azzal a céllal, hogy csökkentse a felhasznált fogyóeszközök mennyiségét, miközben megőrzi a csomagolás magas minőségét.  Az évek során az elvégzett tesztek lehetővé tették a fedél súlyának jelentős csökkentését mind a fólia súlya, mind a felhasznált mennyisége tekintetében.
A következő lépés az újrahasznosított fólia használata (amely legfeljebb 30% újrahasznosított anyagot tartalmaz). Az MSK már minősítette ezt a fajta fóliát a stretch hood gépeihez a reyrieux-i tesztközpontjában.

Pozitív értékelés

A rendszeres együttműködésnek köszönhetően az MSK lehetővé tette a Vicat csoport számára, hogy megtakarítsa a fogyóeszközök költségeit, korlátozza szénlábnyomát, miközben a hatékony és biztonságos nyújtott fóliázó rendszernek köszönhetően biztosítja a teherautók berakodását.

Mr. Guret, a Vicat Montalieu rakparti felügyelője így nyilatkozott: "Montalieu-ban két MSK csomagológépet telepítettek és állítottak üzembe. Ezeket integrálták a két működő csomagoló sorba. 2010 óta a cementzsák raklapok 100%-a be van csomagolva,  és már  több mint 1,5 millió raklapot csomagoltunk.
A telepítés óta gyümölcsöző együttműködés jött létre az MSK csapatai és az üzem karbantartó és termelési csapatai, valamint a Vicat Csoport műszaki és beszerzési osztályai között. A két gép üzembe helyezése óta rendszeresen kérjük az MSK-t éves karbantartásra, de problémák esetén telefonos támogatásra is. Ha a probléma súlyosabbnak bizonyul, vagy ha olyan műszaki ismereteket igényel, amelyekkel csak az MSK rendelkezik, akkor technikusaik a helyszínen beavatkoznak.
De nem csak akkor jönnek, amikor probléma van, nagyra értékeljük, hogy akkor is hozzánk jönnek, amikor teszteket végeznek a súly csökkentésére, vagy tesztelik az új fóliákat, amelyek például bizonyos százalék újrahasznosított műanyagot tartalmaznak.
Szeretnék személyesen köszönetet mondani Clément Gagnière-nek professzionalizmusáért, elérhetőségéért és hatékonyságáért. A kezdetektől szoros együttműködés alakult ki közte, a nyújtott fólia beszállítója és köztem, hogy megbízhatóvá tegyük a nyújtott fóliákat, és hogy a legjobb teljesítményét érjük el, azaz a csomagolás legjobb arányvastagságát / minőségét. Szeretnék tisztelegni előtte, amiért segített felfedezni egy olyan technikát, amelyet nem ismertem.

 

MSK – Az Ön partnere raklapozási, szállító- és csomagolórendszerekben

Az 1984 óta Reyrieux-ben (Lyon közelében) székhellyel rendelkező MSK Emballage SARL teljes körű megoldásokat tervez és gyárt a rakományrögzítéshez, -szállításhoz és a raklapozáshoz több iparág számára, és különböző szoftvermegoldásokat kínál. Az MSK Emballage  az Európában, valamint az USA-ban és Kínában jelen lévő MSK Covertech Csoporthoz tartozik saját leányvállalatain keresztül. 1975 óta az MSK Covertech Csoport a raklapkészítő, szállító- és csomagológépek egyik vezető gyártója a teljes raklapkezelési folyamat automatizálására, a bejövő áruk osztályától a teherautó-rakodásig vagy a késztermékek raktáráig. Teljes csapata tapasztalt alkalmazottakból áll: projekt- és tervezőmérnökök és automatizálási szakemberek kezelik az ügyfelek konkrét igényeit, és kísérik őket a tervezési fázistól az értékesítés utáni szolgáltatásokig, beleértve a teszteket és a szállítási szimulációkat. A legkülönbözőbb iparágak jól ismert vállalatai az MSK stabil ügyfélköréhez tartoznak.
MSK Emballage SARL: egy csoport erőssége, egy szakértő rugalmassága.

 

Kérjen találkozót sales@mskemballage.fr vagy hívjon minket a +33 (0)4 74 08 83 00 telefonszámon.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.