MSK zsugorfóliás csomagoló rendszerek logisztikai központok részére

MSK zsugorfóliás csomagoló rendszerek logisztikai központok részére

MSK zsugorfóliával lefedő csomagolás raklapra helyezett megrendelt árunál

Elosztó központban minden raklapos rakomány más és más, mivel a dolgozók a raklapokat gyakran egyenként állítják össze válogató állomásokon. Ez szükségessé teszi a rugalmas szállítási csomagolás alkalmazását, amely a raklapra helyezett rakományok megbízható és stabil befedését biztosítja, figyelembe véve az áru méretének, súlyának és alakjának széles skáláját. “Az alulterhelt és túlterhelt raklapok” sok esetben komoly kihívást jelentenek a rakomány biztonsága szempontjából.

Legtöbbször a zsugorfóliával lefedés bizonyul a legstabilabb megoldásnak az alulterhelt raklapok, a nehéz és nyomásra érzékeny rakományok esetén. A zárt fóliafedés fokozza a lopás elleni védelmet és hatékonyan védi az árut szennyeződéssel és nedvességgel szemben is.

ELŐNYÖK:

  • Maxiimális rakománystabilitás raklapra helyezett áruk széles választékánál, még alul- vagy túlterhelt raklapok esetén is
  • Optimális csomagolás nyomásra érzékeny áruhoz
  • Zárt fóliafedés véd lopás ellen
  • Vonalkódok és logók a fólia alatt is olvashatók
  • Raklaplábak maradhatnak fóliától mentesen
  • A gépfej leeresztése megkönnyíti a karbantartást, míg a vezérműszíjas megoldás karbantartási igénye minimális

Nagyon rugalmas MSK Multitech zsugorfólia-ráfeszítő gép: precíz zsugorfólia-lefedés maximális stabilitás érdekében

Az Multitech zsugorfólia-ráfeszítő gép jövő-orientált megoldásokat kínál válogatott árut tartalmazó raklapok csomagolásához. A rendszer rugalmasan alkalmazkodik a rakomány méretbeli változásaihoz. A zsugorfólia-lefedés “második bőrként” beburkolja a rakományt anélkül, hogy közben nyomást gyakorolna az árura. Kompakt kialakításának köszönhetően a csomagoló rendszer lehetővé teszi a teljesen automatizált feldolgozást, legfeljebb hatféle fóliaforma és fóliavastagság figyelembe vételével. Alacsony hőmérsékletű zsugorfóliás technológiával kombinálva ez a csomagolási megoldás maximális stabilitást és jelentős előnyöket kínál energia- és anyagtakarékosság, valamint csekély karbantartási igény tekintetében.

Fólia-lefedés mint lopás elleni védelem

Feszített fóliás csomagoláshoz képest a zárt fólia-lefedés megbízható védelmet kínál lopás ellen, mivel maga a lopás nagy valószínűséggel kimutatható a sérült fóliaréteg alapján, amikor a raklap szállítására kerül sor.  

Átlátszó fóliát használva a csomagolás megengedi a termékek szabad láthatóságát. Ez bizonyíthatóan gátolja a termékek sérülését anyagmozgatás közben. A vonalkódok és a márkára utaló feliratok könnyen leolvashtóak a sima fólia alatt. Értékesebb raklap-rakományok szintén diszkréten becsomagolhatóak színes fólia vagy UV-védett White Opec fólia segítségével.

Befedő csomagolás fóliamentes raklaplábakkal, automatikus raklapkezelő rendszerekhez

MSK zsugorfóliás csomagoló megoldás kiegészíthető a szabadalmaztatott MSK fóliaformázó eszközzel. Ez az eszköz lehetővé teszi, hogy a raklaplábak fóliatakarás nélkül maradjanak. A zsugorítási folyamat során a fólia speciális alakíthatósága nyitott teret biztosít a raklaplábak között, amire az automata raklapkezelő rendszereknél szükség van.

ELŐNYÖK:

  • Szállítás AGV rendszerekkel
  • Kezelés nagy előteres, automatizált raktárban
  • Automatikus targoncára rakodás

Hosszú távú erőforrás-megtakarítás fólia és energia tekintetében

Az Multitech fólia-ráfeszítő gép lehetővé teszi, hogy teljesen automatikusan történjen a fólia-lefedések kialakítása minden egyes raklap-rakomány esetén. Ez a lehetőség tartósan minimumra csökkenti a fóliafelhasználást. A rakományt csak egy réteg fóliával csomagolják be és ez mindenképpen előny a fóliafeszítési technológiához képest, ahol többször göngyölik át a terméket különböző rétegekkel. Hatékony, alacsony hőmérsékleten és állítható fűtőrudakkal működő zsugorító berendezések kifejlesztésével elérhető, hogy rendkívül vékony fólia (akár 27 µm) is használható. A még jobb fenntarthatóság érdekében max. 50% újrahasznosított anyagot tartalmazó fólia használata ugyancsak jól bevált az MSK rendszerek esetében.
MSK zsugorító berendezések akár 15%-kal kevesebb gázt használnak, mint a hasonló tipikus rendszerek. Amennyiben az MSK Shrinkcover rendszerrel dolgoznak, akár további 40% megtakarítás is elérhető.

Könnyű karbantartás

Az Multitech fólia-ráfeszítő gép feje leereszthető egészen a munkaszintig. Ez lehetővé teszi a könnyű karbantartást, mivel nincs szükség külön létrákra vagy munkaállványra a munka elvégzéséhez. A karbantartási költségek még tovább csökkennek a csekély karbantartási igényű vezérműszíjas technológia alkalmazásával.
A megoldás egy másik előnye, hogy a fóliatekercsek a védőkorlátokon kívülről cserélhetők, így a tekercsek cseréje miatt nem kell a rendszert üzemen kívül helyezni.

Egyéni csomagoláspróbák: hagyja, hogy saját terméke döntsön!

MSK segíti a vevőket fejlesztéssel és sorozatos teszteléssel, hogy minél több csomagolóanyagot lehessen megtakarítani, mialatt a raklap-rakomány szállítási stabilitása megmarad és megfelel az EUMOS irányelveknek. A vevők rendelkezésére álló és külön e célra létrehozott próbaközpontban a vevő eredeti termékeit tesztelik különféle összehasonlító csomagolási folyamatok alkalmazása közben, így például a zsugorfóliás csomagolás és a feszítőfóliás lefedés, valamint szimulált szállítási módok is kipróbálhatók, hogy minél hatékonyabb és fenntarthatóbb megoldásokat találjanak.

Az Ön igényeinek kielégítése érdekében az MSK hibrid csomagolási megoldást is kínál. Még a különböző termékek gyártása esetén is, minden terméknek külön-külön lehet olyan csomagolása, amely a legjobban megfelelő, köszönhetően ennek a rendszernek, amely lehetővé teszi a raklapok nyújott  és zsugor fóliazsákkal  történő csomagolását.

Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!