A szállítmány biztonsága és a rakomány stabilitása az Eumos 40509 és az EU 2014/47ie valamint 2014/47-es direktívája alapján

25.07.2018

2018 júniusában új szabályok léptek életbe a rakomány biztosításával kapcsolatban a szállítmányok csomagolását illetően.


Az EU direktíva szerint minden rakományt kötelező megvizsgálni és hitelesíteni a rakomány stabilitását illetően. Továbbá a direktíva szerint mostantól a szállítók helyett a gyártók felelősek azért, hogy nem hitelesített, balesetveszélyes szállítmányok ne kerüljenek kiszállításra.


A rendelkezés (mint az egyetlen meghatározott és követendő sztenderd) az EUMOS (európai logisztikabiztonsági egyesület) non-profit szervezet 40509-es sztenderdjének megfelelő hitelesített vizsgálati eredményeket is tartalmaz.


Az EUMOS sztenderdje előírja, hogy a csomagolás rugalmas deformációja maximum 10%, végleges deformációja maximum 5% lehet. Azt is biztosítani kell, hogy a csomagolás rétegeinek elmozdulása (az ún. függőleges rés) ne haladja meg a 2%-ot. Ezen határértékek betartásával nem eshet kár a termékben.


Az MSK Covertech Group is alkalmazkodik az új európai előírásokhoz. Az MSK biztosítja az Ön számára a lehetőséget, hogy termékeit az EUMOS 40509-es sztenderdjének megfelelő módon a legújabb csomagolási technológiával csomagoljuk és felkészítsük a hitelesítésre. Az MSK vevői és műszaki központjában szállítási szimulációk és döntött raklapok segítségével részletes teszteket folytathat le, melyek során olyan alternatív lehetőségeket is kipróbálhat, mint a nyújtottfóliás vagy a zsugorfóliás csomagolás majd összehasonlíthatja az eredményeket és világos adatok alapján hozhat döntést.


Cégünk termék-specifikus tanácsadást és konzultációt is kínál, mely során kiderítjük, hogy a termékek és a költséghatékonyság szempontjainak figyelembevételével mely csomagolási megoldás a megfelelő Önnek.    


Egyéb híreink

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.