MSK hood stretch - packaging machines for building materials

Nyújtottfóliás csomagolás építőanyagok

MSK nyújtottfóliás csomagolási rendszerek az építőanyag-ipar számára

Magas nedvességgel szembeni védelem külső tárolás esetén vagy építkezéseken, valamint egy optimális márkajelzés mind olyan fontos követelmények, amelyeket az építőanyag-ipar a raklapos csomagolással szemben támaszt.

A termék fajtája és tulajdonságai szerint (a mészkőtől a szigetelőanyagon át a vegyi építőanyagokig) a modern csomagolási rendszereknek nagyon különböző követelményeknek kell megfelelni.

A szükséges rakománystabilitás, illetve az építőanyag nyomásérzékenységének függvényében a nyújtottfólia-zsákos csomagolás egy bevált és sokoldalúan alkalmazható eljárás a nemzetközi építőanyag-iparban.

Nyújtottfólia-zsákos csomagológép, az MSK Tensiontech

A teljesen automatizált nyújtottfólia-zsákos berendezés, az MSK Tensiontech a speciális fóliakifeszítési eljárásának köszönhetően raklapos vagy raklap nélküli termékek stabil nyújtottfólia-zsákkal történő csomagolását teszi lehetővé. Az MSK berendezés a fóliazsákot célzottan minden raklap- és rakományformátum számára tetszőleges hosszúsági- és kereszytirányú koordináták szerint nyújtja, ezáltal optimális rakománybiztosítási tulajdonságok érhetők el. A speciális szabadalmaztatott MSK technológia így vékonyabb fólia használatát teszi lehetővé és a márkajelzések optimális reklámhatásáról gondoskodik.

Előnyei:

 • precíz zsákráhúzás a szabadalmaztatott, a fólia redőzésére kialakított MSK berendezés (EP 1 353 847) és az MSK függőleges-fóliakifeszítési eljárásnak (EP 1 717 148) köszönhetően
 • magasminőségű hegesztési varratképzés
 • egyszerű karbantartás a süllyeszthető gépfejnek és a karbantartást nem igénylő fogaskeréktechnikának köszönhetően
 • nagymértékű rugalmasság akár négy különböző fóliaméret és -vastagság teljesen automatizált feldolgozása által
 • nagyméretű termékekhez XL vagy XXL kivitelben is

MSK nyújtottfólia-zsákos csomagolás zsákos áruk számára

Zsákos áruk számára a nyújtottfólia-zsákos eljárás gyakran a leggazdaságosabb csomagolási megoldás. Euro, ipari és CP raklap alapú standard raklapméretekhez az MSK standardgépet kínál, amelyet a vevők számára optimális ár-érték arányban és kedvező szállítási határidővel kínálunk.

Előnyei:

 • költségmegtakarítás a minimális fóliavastagságnak köszönhetően
 • hidraulika alkalmazása nélkül: egyszerű, kizárólag elektromos mozgás
 • nagyon egyszerű, intuitív gépkezelés (MSK EMSY)
 • egyszerű karbantartás a süllyeszthető gépfejnek köszönhetően

 

Tapasztalatok

A cementipari vevők igazolják, hogy az MSK Tensiontech alkalmazásával két éven belül az addig használt fóliavastagságot 60 µm-ral a felére tudták csökkenteni és jelentős csomagolóanyag-megtakarítást tudtak elérni, anélkül, hogy elveszítették volna a rakománybiztosítási tulajdonságokat. Haver & Böcker-rel folytatott együttműködés által a vevő kívánságának megfelelelően egy teljes kicsomagolósor megrendelésére is van lehetőség a zsákfeltöltéstől és a zsákszállítástól kezdve a palettázáson át a raklapos csomagolásig.

MSK nyújtottfólia-zsákos csomagolás kő építőanyagok számára

Nehéz és éles építőanyagok, mint pl. mészkő vagy betonelemek esetén gyakran egy acélpánt veszi át a rakomány biztosítását és stabilitását. A fóliacsomagolás ebben az esetben elsődlegesen a nedvességgel szembeni védelmi feladatot látja el külső tárolás során, kiegészítve az optimális reklámhatással, a márkajelzéssel ellátott nyomtatott fólia használata esetén.

Ilyen követelmények kielégítésére legtöbbször egy MSK nyújtottfólia-zsákos csomagolási megoldás gazdaságossági szempontból érdekes és technikailag elegendő, mivel egy a fólia redőzésére és kifeszítésére szabadalmaztatott eljárás gondoskodik arról, hogy a termékek éles szélei a felső kőréteg felhelyezése után nem szakítják át a fólia széleit. Emellett a precízebb fóliaráhúzás egy tökéletes, torzulásmentes logót képez a becsomagolt építőanyaggal teli raklapon.

Előnyei:

 • a fóliazsák megbízható hegesztési varrata, magasabb kiterjedés esetén is
 • a fólia egyenletes redőzése a márkajelzés számára
 • gyorsabb hegesztőpáka-csere
 • egyszerű karbantartás a süllyeszthető gépfejnek köszönhetően

MSK nyújtottfólia-zsákos csomagolás vegyi építőanyagok számára

Egyes vegyipari üzemek gáz- vagy hő bevetése nélküli gépeket vagy termelési folyamatokat igényelnek. Ilyenkor a nyújtottfólia-zsákos csomagolás a helyes választás, mivel a fólia nyújtása hő bevetése nélkül történik.

Előnyei:

 • gáz- és hőenergia alkalmazása nélkül
 • hidraulika használata nélkül
 • költségmegtakarítás vékonyabb fólia használata által
 • ergonomikus karbantartás a süllyeszthető gépfejnek köszönhetően

MSK nyújtottfólia-zsákos csomagolás szigetelőanyagok számára

A szigetelőanyagok nyomásérzékeny és nagyvolumenű termékek. Gyakran nyomtatott fóliát alkalmaznak, hogy a csomagolást márkajelzés elhelyezésére használják. Ezért  a tiszta fóliavezetés, valamint a fóliazsák megbízható hegesztési varrata, még nagyon változó raklap és fóliaformátunok esetén is, alkotják a döntő kritériumokat.

A szigetelőanyagokat gyakran egy vékony fóliavastagságú és alacsony elaszticitással rendelkező nyújtottfólia-zsák segítségével megfelelő módon lehet rögzíteni a raklapon a deformáció elkerülése érdekében. Nagyformátumú, hosszú termékek az extrém hosszúsági / szélességi viszonyok miatt nagyon igénybe veszik a fólia rugalmasságát. Ezen követelményeket különösen az MSK nyújtottfólia-zsákos csomagolói tudják teljesíteni. A speciális MSK háromdimenziós koordináta rendszer szerinti nyújtási eljárás extrém termék-/raklapméretek esetén ideális és vékonyabb fólia használatát teszi lehetővé.

Előnyei:

 • megbízható fóliazsák nagyon hosszú hegesztési varrat esetén is
 • egyenes, torzulásmentes márkajelzés
 • vékonyabb fólia használata
 • ideális extrém termék-/raklapméretek esetén
 • standardizált XL és XXL csomagolóberendezések (max. 3700 x 1300 mm méretű rakományegység)
 • alkalmas különböző raklapformátumok esetén és különleges raklapoknál is

Kiegészítő modulok

MSK fóliavisszahajtós csomagolás / Gallércsomagolás / Alsónyújtási eljárás

A speciálisan programozott fóliaráhúzó eljárások - amelyeket kiegészítésképpen ajánlunk - egy kiegészítő fóliaöv igénybevételével erősítik meg a raklapos rakományt, különösen kritikus rakodási területen.

 • Fóliavisszahajtós csomagolás: egy kiegészítő fóliaöv erősíti meg a rakományt tetszőlegesen kritikus rakodási magasságban.
 • Gallércsomagolás: a fólia a raklap felső lécén, mint egy öv fűzi le a rakományt.
 • Alsónyújtási eljárás: a fóliát mélyen a raklap alá húzzák.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.