MSK stretch hood packaging for chemitry pallets

Nyújtottfóliás csomagolás vegyipar

MSK nyújtottfóliás csomagolási rendszerek a vegyipar számára

MSK nyújtottfólia-zsákos megoldások a vegyipari raklapok számára

A vegyipar különleges követelményeket támaszt a raklapos csomagolás területén: a csomagolás optimális védelmet kell, hogy nyújtson a termékek számára a szállítás során, gyúlékony anyagok vagy termelési folyamatok gáz- és hő bevetése nélküli gépeket és eljárást igényelnek. A klíma semlegessége érdekében olyan megoldásokra van szükség, ahol fosszlilis tüzelőanyagokat nem használnak, és ahol fenntartható módon alacsony az energiafogyasztás. Ilyen esetekben gyakran egy nyújtottfólia-zsákos csomagolás a megfelelő csomagolási megoldás.

A szükséges rakománystabilitástól, illetve a vegyipari termékek nyomásérzékenységétől függően, a termékek egy nyújtottfólia-zsákos csomagolással biztosíthatók a raklapon. Az MSK a nyújtottfólia-zsákos megoldásoknál speciális technikákat alkalmaz, amelyek a fólia nagymértékű feszülése esetén is megbízható hegesztési varratot generálnak. Egy fólia-redőzési-és kifeszítési eljárás az MSK vertikálisan nyújtó berendezéssel, valamint a raklap lábánál elhelyezett megbízható fólialerakat gondoskodik az optimális rakománystabilitásról. MSK feszítő fóliás rendszerekre a nagyon alacsony energiafogyasztás jellemző. Alkalmasak arra is, hogy újrahasznosított anyagból készült fóliákat használhassanak.

Az egész rendszer egyszerűen és intuitív módon vezérelhető az MSK EMSY szoftver segítségével. A külön választható MSK EMSY smart app alkalmazás pedig a rendszer folyamatos ellenőrzését teszi lehetővé okostelefon vagy tablet használatával. Meglevő ERP/MES rendszerekre vagy zsákba töltő gépsorokra is van rácsatlakozási lehetőség a szabvány kezelőfelületeken keresztül.

Csomagológépek speciális kivitelben vegyi üzemek számára 

Az MSK speciális kivitelű csomagológépeket kínál kifejezetten a vegyipar számára. Itt a nemesfém- vagy müanyag bevonattal ellátott gépkomponensek és speciális, védett elektromos komponensek alkalmazása játszik fontos szerepet, a vegyipari üzemi környezetben történő használat lehetővé tétele érdekében.

Rugalmas nyújtottfólia-zsákos csomagológépek (MSK Tensiontech) a vegyipari rakományok stabilitása érdekében

A teljesen automatizált nyújtottfólia-zsákos berendezés, az MSK Tensiontech a speciális fóliakifeszítési eljárásának köszönhetően a legkülönbözőbb raklapos vegyipari termékek nyújtottfólia-zsákkal való csomagolását teszi lehetővé. Az MSK berendezés a fóliát minden egyes raklapformátumra célzottan, tetszőleges hosszúsági és keresztirányú koordináták szerint nyújtja. A különleges MSK technika a szabadalmaztatott berendezéssel együtt végzi a fólia behúzását (EP 1 353 847) és az MSK függőleges fóliafeszítési művelet (EP 1 717 148) lehetővé teszi vékonyabb fóliák használatát.

Előnyei:

 • nincs szükség gáz vagy hő használatára
 • költségmegtakarítás vékonyabb fólia használata által
 • Alkalmas újrahasznosított anyagból készült fóliához is
 • csekély energiafelhasználás: kevesebb, mint 0.07 kW raklaponként
 • egyszerű karbantartás a süllyeszthető gépfejnek és a karbantartást nem igénylő fogaskerék technikának köszönhetően
 • Hidraulika nincs és így kenőanyagokat sem használnak
 • Intuitív módon, MSK EMSY szoftver segítségével, valamint ERP/MES rendszerekhez és zsákba töltő gépsorokhoz kapcsolódó kezelőfelületeken keresztül kezelhető

ÚJ: Egyformátumú, feszítő fóliás csomagológép (MSK Wraptech), szabvány alkalmazásokhoz testreszabva

A teljesen automatikus MSK Wraptech feszített fóliás rendszer testreszabás után alkalmas zsákokhoz, nyolcszögű elrendezéshez vagy nagy méretű zsákokhoz, valamint normál raklapra helyezett és nyomásra érzéketlen termékekhez. A szabadalmaztatott MSK fóliaráfeszítő eljárásnál a fólia behúzása (EP 1 353 847), valamint a függőleges fóliafeszítő rendszer (EP 1 717 148) nem csak a rakomány magas szintű biztonságát garantálja, hanem optimális reklámhatást is ad a márkajelzésnek. A rendszert könnyű kezelni és hatékony csomagolási művelet érhető el.

Előnyök:

 • Gázt és hőt nem használnak
 • Kenőanyag nélküli fogasszíjas technológia hidraulika helyett
 • Fóliamegtakarítás a bevált MSK technológiának köszönhetően
 • Könnyű karbantartás a leereszthető gépfej miatt
 • Egyszerűen és gyorsan összeszerelhető
 • Alacsony energiafogyasztás: kevesebb, mint 0.07 kW raklaponként
 • Egyszerű kezelés, csak néhány paraméterre kell ügyelni

Technikai megoldások stabilizáláshoz, a kritikus pontokon

MSK fóliavisszahajtós csomagolás / Gallércsomagolás / Alsónyújtási eljárás

A speciális fóliaráhúzó eljárások a raklapos rakományt, különösen kritikus rakodási területen, egy további fóliaöv használatával erősítik meg.

 • Fóliavisszahajtós csomagolási eljárás: egy további fóliaöv erősíti meg a rakományt az alsó részen.
 • Gallércsomagolás: a fóliát, mint egy szalagot ráhelyezik a raklap felső lapjára. A raklap lába fóliától mentes marad és így lehetővé válik a problémamentes kezelés automatikus raktárházi vagy AGV rendszerekben.
 • Alsónyújtási eljárás: a fóliát mélyen a raklap alá húzzák.

MSK hibrid berendezések

Nyújtottfólia-zsákos és zsugorfólia-zsákos megoldás egyben

Az MSK úgynevezett hibrid megoldásokat is kínál, azaz olyan csomagolási rendszereket, amelyek a raklapot egy nyújtottfólia zsákkal és egy zsugorfólia zsákkal is csomagolni tudják. Így a vevő igényeitől és a termeléstervezéstől függően a legkülönbözőbb fóliákat egy és ugyanazon csomagolási berendezésben lehet feldolgozni.

Előnyei:

 • csomagolási megoldások a legkülönbözőbb vegyipari termékek számára
 • nagyfokú rugalmasság, jövőbeni termékek számára is
 • energia - és csomagolóanyag megtakarítás 
 • süllyeszthető gépfej az egyszerű karbantartás érdekében
 • karbantartást nem igénylő fogaskeréktechnika 
 • akár 4 különböző zsugor- és nyújtottfólia-formátum vagy fóliaerősség teljesen automatizált feldolgozása 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.