MSK Covershrink for paper

Zsugorfóliás csomagolás papír & nyomdaipar

MSK zsugorfóliás csomagolás papírtermékek és kartoncsomagolások számára

Nagyon érzékeny papírok, kötegelt vagy nem kötegelt, valamint a legkülönbözőbb kartoncsomagolások egy biztonságos csomagolást tesznek szükségessé a tárolás és a szállítás számára. Tonnányi súlyú rakomány, többszöri átrakodás, új raklapformátumok és természetesen hatékony nedvesség elleni védelem olyan magas követelmények, amelyek gyakran testreszabott megoldásokat igényelnek.

Különféle papírtermékek raklapos csomagolással szemben támasztott követelményei

Vevőink termékei különböző követelményeket támasztanak a raklapos csomagolással szemben. Ezért az MSK a különböző termékcsoportok számára speciális zsugorfóliás csomagolási megoldásokat kínál, mint például a fóliáskötegelést (MSK Flowtech) vagy a fóliazsák-ráhúzó eljárást (MSK Multitech).

Vágott formátumok – nagyszámú raklapformátum

Papír és kartontermékek előrecsomagolt, nem csomagolt vagy kartonba csomagolt termékek a a szállítási stabilitás és a porral szembeni védelem mellett különösen magas követelményeket támasztanak a csomagolási rendszer rugalmasságával szemben. Nagyszámú változó raklapformátumot kell a lehető legkevesebb csomagolóanyaggal, ezáltal a lehető leggazdaságosabban becsomagolni. Még az ismeretlen raklapméretek sem vezethetnek extra beruházásokhoz. Kifezejezetten ezen követelménynek való megfelelés céljából fejlesztette ki az MSK a nagyrugalmasságú fóliáskötegelési eljárást, az MSK Flowtech-et. Kevés számú különböző formátum esetén a zsugorfólia-zsákos rendszer, az MSK Multitech is egy gazdaságos megoldás lehet.

Papírtekercsek – nagyfokú rakománystabilitás

A papírtekercsek csomagolásánál a porral szembeni védelem mellett a legnagyobb követelményt a rakománystabilitás jelenti. Mivel legtöbbször standardizált raklapméretek kerülnek alkalmazásra, a zsugorfólia-zsákos berendezés az MSK Multitech gyakran optimális csomagolási megoldást nyújt.

Nyomdai termékek – változó raklapos rakományok

A nyomdai termékeket a koszolódás ellen megfelelően védve kell becsomagolni. A zsugorfólia-zsákos MSK Multitech ezen a területen a leginkább ajánlott csomagolási megoldások közé tartozik és tudja kezelni  a nyomdaipar változó raklapformátumait.

Amennyiben a nyomdai termékek kartonba vannak csomagolva, akkor egy nyújtottfólia-zsákos megoldás, az MSK Tensiontech is bevetésre kerülhet. A deformáció elkerülése érdekében ügyelni kell arra, hogy a fóliazsák termékre gyakorolt nyomása ne legyen túl nagy.

Fóliáskötegelés, az MSK Flowtech

Különleges formátumok költséghatékony csomagolása

fóliáskötegelés, az MSK Flowtech kifejezetten tetszőleges számú és lényegesen különböző raklapformátumok költséghatékony csomagolására lett fejlesztve.

Előnyei:

 • Különösen alkalmas ívlap-méretekhez
 • A lehető legnagyobb rugalmasság a különféle raklapformátumok csomagolásakor
 • Fóliamegtakarítások vékonyabb fóliák és pontos fóliabandázsolások használatával minden egyes csomaghoz
 • Teljes mértékben újrahasznosítható fóliák és újrahasznosított anyagokból készült fóliák állnak rendelkezésre
 • Könnyű fóliakezelés a fóliatekercsek vízszintes elrendezésének köszönhetően
 • Karbantartást nem igénylő fogasszíjas technika 

MSK Flowtech részletes működése

Felső lap-felhelyező

A felső lapfelhelyezők automatikusan ismerik fel a raklap hosszát és szélességét, ezzel biztosítva a felső lapfólia tökéletes méretre vágását. A fóliatekercs a szállítószakasz melletti oldalirányú és vízszintes elrendezése lehetővé teszi annak gyors és egyszerű cseréjét. Az akár 1000 mm-es átmérőjű fóliatekercsek lényegesen hosszabb csereintervallumot is lehetővé tesznek.

Testreszabott fóliabandázsolás

A nagyon különböző raklapméretek mellett az MSK Flowtech bizonyítja nagyfokú rugalmasságát nagy teljesítmény esetén is. A gép automatikusan ismeri fel a raklap-méreteket és igényre szabottan szállítja a fóliaköteget.

Fóliabandázsoló rendszer

A fólia szorosan a szállítóegység köré kerül feltekercselésre. Az egyedi raklapméretekhez igazodó fóliának köszönhetően nincs szükség a sarkok előzsugorítására.

Megbízható fóliavágás pengével

Összehegesztés után a fóliát késsel vágjuk le pontosan. Nincs koromképződés, mint a termikus vágási eljárásoknál. A kés is könnyen cserélhető.

Fóliahajtogató eszköz (EP 2 815 985 B1)

A papíregység felső oldalán lévő átfedő fóliát a fóliahajtogató eszköz hajtja meg pontosan a raklap tetején. Ez még korlátozott fóliaformátumok esetén is gondoskodik a megbízható csomagolási eredményről a későbbi zsugorítási folyamat során és akár 20 %-os energiamegtakarítást is lehetővé tesz.

Vízszintes fóliatekercsek

A vízszintes elrendezésnek köszönhetően akár 1000 mm-es fóliatekercs-átmérő vagy akár 1 tonna súly is lehetséges. A gyártósor akár hat különböző fóliaformátumot dolgoz fel. A fóliatekercs-csere időveszteség nélkül történik: A fóliatekercsek vízszintes helyzetben maradnak, csak a fóliafüggöny cserélődik. A tekercsek könnyen és a biztonsági területen kívül cserélhetők gyors működésű cserélő készüléknek köszönhetően.

Rakomány-központosító eszköz (EP 1 716 063)

Az MSK rakomány-központosító eszköz segítségével a nem központosított papíregységek vagy az elmozdult rakományok automatikusan pontosan állíthatók vonalba és központosíthatók a csomagolás előtt. Ezzel biztosítjuk a nagy szállítási biztonságot a csomagoló gyártósorig és a jobb csomagolási eredményt.

Fóliazsákráhúzó eljárás, az MSK Multitech

Egyedi fóliazsák változó raklapméretek számára

A zsugorfólia-zsákos csomagolás, amelyet termékspecifikusan a változó raklapméretekhez lehet igazítani, egy különösen hatékony megoldás a raklapozott nyomdatermékek, papírkötegek és korlátozott számú vágott formátum csomagolására.

Előnyei:

 • Nagy rakománystabilitás és szállítási biztonság az Önök termékei számára 
 • Változó méretű raklapok csomagolása akár 6 különböző fóliaformátummal vagy fóliavastagsággal
 • Fóliamegtakarítás vékonyabb fóliák használatával 
 • Kis helyigény a kompakt kialakításnak köszönhetően 
 • Ergonomikus karbantartás hála a lesüllyeszthető gépfejnek 
 • A nedvesség és szennyeződés elleni védelemnek betudható kiváló támogató eredmény
 • Vonalkódok és logók olvashatósága a fólián keresztül 
 • Újrahasznosított anyagokból készült fóliák és teljes mértékben újrahasznosítható fóliák lehetségesek 
 • Megbízhatóan kiszámítható fóliafelhasználás

MSK Multitech részletes működése

Gyártósori rendszerek: Alternatívák a nagy csomagolási teljesítményhez

Gyártósori rendszerekben a zsákráhúzó és a zsákzsugorító folyamat az egymást követő pozíciókban egyidejűleg zajlik. Ezekkel a párhuzamosan működő folyamatokkal nagy csomagolási teljesítmény érhető el.

Kompakt modell: Helytakarékos kialakítás

A kompakt modell esetében a zsákráhúzás és a zsugorítás egy helyen valósul meg. Ez azt jelenti, hogy a modell optimálisan bevethető korlátozott helyviszonyok és közepes szintű csomagolási teljesítmény esetén.

Speciális MSK-eljárás a megbízható fóliahegesztésekhez

Speciális MSK-eljárás alkalmazásával az MSK Multitech kiváló minőségű fóliahegesztési varratú fóliazsákokat helyez fel.

MSK biztonsági zsugorítókeret:

védi a terméket és a környezetet

A fóliáskötegelésből, illetve fóliazsák-ráhúzóból és egy MSK zsugorítókeret-rendszerből álló termékspecifikus kombináció optimális és költséghatékony csomagolási rendszert nyújt a raklapos csomagolás számára.

Előnyei:

 • energiahatékony alacsony hőmérsékletű kevert levegőjű rendszer 
 • automatikusan testreszabott meleg levegőáramlat a fólia raklapspecifikus zsugorítása érdekében
 • integrált zsugorítópréssel is szállítható összenyomható raklapos rakományok számára 
 • modern és vizsgált biztonsági rendszer (DVGW-minősített) légnyomás-, gáznyomás- és lángfigyelővel
 • nincs szükség előmelegítésre, nincs koromképződés
 • karbantartást nem igénylő MSK fűtőelemek 5 év jótállással

MSK alsózsugorítási eljárás

Az MSK alsózsugorítási eljárással a csomagolófólia bőségesen a raklap futóélei alatt kerül rögzítésre, miközben a raklap zsugorcsomagolása folyik. Ezzel a zsugorfólia optimális tartást kap és a raklapon lévő csomagoknál a lehető legnagyobb rakomány-stabilitást érjük el. Ezzel a módszerrel a fóliavastagság átlagosan akár 20 %-al is csökkenthető.

Energiatakarékos MSK Covershrink modul

A szabadalmaztatott MSK Covershrink (EP 2 740 673 B1) a fóliavastagságtól és a raklap formátumától függően akár 40 %-al csökkenti az MSK zsugorcsomagoló rendszer gázfogyasztását. Ezen túlmenően jelentős szerepe van a keletkező zaj csökkentésében. 

Zsugorfóliás csomagolás elektromos fűtési rendszerrel

Az MSK Corritech elektromos zsugorítókeret-modul eCovershrink-el teljesen gázfogyasztás nélkül működik, ily módon segítve a vállalatokat a klímasemlegesség felé vezető útjukon. Lehetővé teszi a rendkívül stabil zsugorfóliázáss csomagolás megvalósítását a fosszilis fűtőanyagok fenntartható módon történő mellőzésével – kompromisszumok nélkül.

Fólia nélküli raklaplábak az MSK Formtech-el

A kifejlesztett és szabadalmaztatott MSK Formtech (EP 3 147 226) fóliaformázást biztosít a raklapblokkok között, amely lehetővé teszi az automatizált raklapkezelést magaspolcos tárolórendszerekben, AGV-rendszerekben és automatizált targoncás rakodórendszerekben szabványos raklapok esetén.

Zsugorító-prés

Összenyomható rakományok esetén a termékeket a zsugorítási folyamat alatt vagy után nyomja össze előre beállított, legfeljebb 5 tonnás kompressziós nyomással. A termék minimális méretére történő összenyomásával a zsugorfólia függőleges szorítóereje teljes mértékben hatásos. Ezen túlmenően a felső zsugorítás optimálisan kerül lezárásra.

MSK Anti-Collage-eljárás

A fólia zsugorodott és nem tapad az áruhoz vagy az előcsomagoláshoz. Ez optimális megjelenítési hatást és problémamentes kicsomagolást tesz lehetővé. Költséges „elválasztó” fólia használata nélkül.

Hibrid rendszerek a maximális rugalmasság érdekében

MSK olyan hibrid megoldást kínál, amely raklapokat nyújtottfóliazsákkal, zsugorfóliazsákkal vagy akár nyújtható zsugorfóliával is képes csomagolni.
Ily módon a vevő igényeitől és a gyártástervezéstől függően különböző fóliák dolgozhatók fel ugyanazon csomagolási rendszert használva.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.