MSK Covershrink for paper

Zsugorfóliás csomagolás papír & nyomdaipar

MSK zsugorfóliás csomagolás papírtermékek és kartoncsomagolások számára

Nagyon érzékeny papírok, kötegelt vagy nem kötegelt, valamint a legkülönbözőbb kartoncsomagolások egy biztonságos csomagolást tesznek szükségessé a tárolás és a szállítás számára. Tonnányi súlyú rakomány, többszöri átrakodás, új raklapformátumok és természetesen hatékony nedvesség elleni védelem olyan magas követelmények, amelyek gyakran testreszabott megoldásokat igényelnek.

Különféle papírtermékek raklapos csomagolással szemben támasztott követelményei

Vevőink termékei különböző követelményeket támasztanak a raklapos csomagolással szemben. Ezért az MSK a különböző termékcsoportok számára speciális zsugorfóliás csomagolási megoldásokat kínál, mint például a fóliáskötegelést (MSK Flowtech) vagy a fóliazsák-ráhúzó eljárást (MSK Multitech).

Vágott formátumok – nagyszámú raklapformátum

Papír és kartontermékek előrecsomagolt, nem csomagolt vagy kartonba csomagolt termékek a a szállítási stabilitás és a porral szembeni védelem mellett különösen magas követelményeket támasztanak a csomagolási rendszer rugalmasságával szemben. Nagyszámú változó raklapformátumot kell a lehető legkevesebb csomagolóanyaggal, ezáltal a lehető leggazdaságosabban becsomagolni. Még az ismeretlen raklapméretek sem vezethetnek extra beruházásokhoz. Kifezejezetten ezen követelménynek való megfelelés céljából fejlesztette ki az MSK a nagyrugalmasságú fóliáskötegelési eljárást, az MSK Flowtech-et. Kevés számú különböző formátum esetén a zsugorfólia-zsákos rendszer, az MSK Multitech is egy gazdaságos megoldás lehet.

Papírtekercsek – nagyfokú rakománystabilitás

A papírtekercsek csomagolásánál a porral szembeni védelem mellett a legnagyobb követelményt a rakománystabilitás jelenti. Mivel legtöbbször standardizált raklapméretek kerülnek alkalmazásra, a zsugorfólia-zsákos berendezés az MSK Multitech gyakran optimális csomagolási megoldást nyújt.

Nyomdai termékek – változó raklapos rakományok

A nyomdai termékeket a koszolódás ellen megfelelően védve kell becsomagolni. A zsugorfólia-zsákos MSK Multitech ezen a területen a leginkább ajánlott csomagolási megoldások közé tartozik és tudja kezelni  a nyomdaipar változó raklapformátumait.

Amennyiben a nyomdai termékek kartonba vannak csomagolva, akkor egy nyújtottfólia-zsákos megoldás, az MSK Tensiontech is bevetésre kerülhet. A deformáció elkerülése érdekében ügyelni kell arra, hogy a fóliazsák termékre gyakorolt nyomása ne legyen túl nagy.

Fóliáskötegelés, az MSK Flowtech

Különleges formátumok költséghatékony csomagolása

fóliáskötegelés, az MSK Flowtech kifejezetten tetszőleges számú és lényegesen különböző raklapformátumok költséghatékony csomagolására lett fejlesztve.

Előnyei:

 • különösen alkalmas vágott formátumok csomagolására
 • fóliamegtakarítás a vékonyabb fólia használatának köszönhetően és méretre szabott fóliafüggöny minden egyes termékhez
 • könnyű fóliakezelés

Fóliazsákráhúzó eljárás, az MSK Multitech

Egyedi fóliazsák változó raklapméretek számára

A zsugorfólia-zsákos csomagolás, amelyet termékspecifikusan a változó raklapméretekhez lehet igazítani, egy különösen hatékony megoldás a raklapozott nyomdatermékek, papírkötegek és korlátozott számú vágott formátum csomagolására.

Előnyei:

 • változó raklapméretek csomagolása akár 4 különböző fóliaformátummal vagy fóliavastagsággal
 • vékonyabb fólia használata általi fóliamegtakarítás
 • csekély helyigény a kompakt építési módnak köszönhetően
 • ergonomikus karbantartás a süllyeszthető gépfejnek köszönhetően

MSK biztonsági zsugorítókeret:

védi a terméket és a környezetet

A fóliáskötegelésből, illetve fóliazsák-ráhúzóból és egy MSK zsugorítókeret-rendszerből álló termékspecifikus kombináció optimális és költséghatékony csomagolási rendszert nyújt a raklapos csomagolás számára.

Előnyei:

 • energiahatékony alacsony hőmérsékletű kevert levegőjű rendszer 
 • automatikusan testreszabott meleg levegőáramlat a fólia raklapspecifikus zsugorítása érdekében
 • integrált zsugorítópréssel is szállítható összenyomható raklapos rakományok számára 
 • modern és vizsgált biztonsági rendszer (DVGW-minősített) légnyomás-, gáznyomás- és lángfigyelővel
 • nincs szükség előmelegítésre, nincs koromképződés
 • karbantartást nem igénylő MSK fűtőelemek 5 év jótállással

MSK alsózsugorítási eljárás:

Az MSK alsózsugorítási eljárásnak köszönhetően, amely a fóliát mélyen a raklap futóélei alá vezeti, érvényre jut a fólia maximális rugalmassága és biztosítva van a raklapon található elemek lehető legnagyobb rakománystabilitása.

Az MSK zsugorfóliás csomagolási berendezéseket azonnal ki lehet alakítani vagy utólagosan felszerelni az új, szabadalomra bejelentett energiamegtararítási modullal, az MSK Covershrink-rel. Ezáltal a raklap jellemzőitől és a fóliavastagságtól függően a szükséges hőenergia akár 40 %-a is megtakarítható. Az MSK Covershrink kombinálható a zsugorítókeretbe integrált MSK zsugorítópréssel is.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.