Raklapszállítási rendszerek papír- & nyomdaipar

Szállítási rendszerek a papír- és kartoncsomagolási ipar raklapjai számára

Teljesen automatizált raklapkezelés a termeléstől a raklap-raktárig

A papír- és kartoncsomagolási ipar különleges követelményeket támaszt a raklapszállítás területén, mivel gyakran tonnányi súlyú és csúszós rakományt kell biztonságosan szállítani. A raklapok rugalmas hosszanti- és keresztirányú mozgatása, illetve a vevőspecifikus hordozóraklapok mind olyan követelmények, amelyeket teljesíteni kell.

Teljesen automatizált csomagolási rendszerekkel kombinálva a fixen telepített és mobil raklapszállítók a végcsomagolás teljes területén dolgoznak. A vezérlőszoftveren, az MSK EMSY-n keresztül a termékadatokat egészen a raklap-raktárig nyomon lehet követni.

MSK raklap-szállítástechnika

Speciálisan az Ön igényeinek megfelelően kifejlesztve

MSK szállítási rendszerek raklapokat szállítanak a termeléstől a teherautóra rakodásig, a termelési folyamatokba nyugtalanságot vivő villástargonca forgalom nélkül. Tapasztalt projektmérnökök testreszabott megoldásokat dolgoznak ki vevőink számára. A teljes MSK szállítószalagos technológia vállalaton belül kerül előállításra.

Előnyei:

 • nyugodt és biztonságos raklapszállítás villástargonca forgalom nélkül
 • finom raklapátadás irányváltás esetén
 • a szállítandó áru precíz pozicionálása
 • nagymértékű rugalmasság a változó raklap-futásirányok és raklapformátunok tekintetében
 • tartós alkalmazás a hosszúéletű prémium komponenseknek köszönhetően
 • kommunikációs interfészek a belső ERP-rendszerekhez és perifériás eszközökhöz

Fixen telepített MSK raklapszállító a papír- és kartoncsomagolási ipar számára

Az átfogó MSK Transtech termékprogram a fixen telepített raklapszállítókkal szinte minden alkalmazás és raklapformátum számára kínál megoldásokat a papír- és kartoncsomagolási iparban.

 • MSK müanyag lánctalpas szállító
 • MSK görgős szállító
 • MSK láncos szállító
 • MSK lánctalpas szállító
 • MSK kimozgató szállító
 • MSK forgatóeszközök

Mobil raklapszállító - MSK raklapszállító kocsi a papír- és kartoncsomagolás iparának

Annak érdekében, hogy a különböző raklapos szállítási szakaszokat - a termelési teljesítménytől függően - rugalmasan össze lehessen egymással kötni, szükség esetén akár több csarnokon vagy emeleten keresztül, az MSK mobil és teljesen automatizált raklapszállítási rendszereket alkalmaz.

 • raklapszállító kocsi
 • raklapliftek
 • függőleges szállító 
 • AGV-szállítási rendszerek

A mobil raklapszállító teljes mértékben helyettesíteni tudja a villástargoncát, ami nyugalmat visz a termelési folyamatba, a veszélyforrás a munkatársak számára csökken és elkerülhető a káros kibocsátás. A raklapspecifikus adatokat egészen a raktárig nyomon lehet követni.

További modulok az Önök raklapszállításához

Manuális raklapadagoló állomás

Az acéllemezekből készült, padlószintű szállítószalagok egyszerű manuális raklapadagolást tesznek lehetővé a csomagolósoron targonca vagy kézi raklapemelő segítségével. A szállítószalag-modul karbantartása egyszerű és ez minden szokványos raklapformátumhoz alkalmazható.

Lapadagoló-csatlakozás a papír- és nyomdaiparban

A kifejezetten a papír- és nyomdaipar számára kifejlesztett MSK portálrendszer lefelé a lapadagolótól választja el a raklapokat oly módon, hogy mindegyiket egyenként veszi fel és szállítja el a raklapszállító szalaghoz. A raklapszállító szalagon a raklapok hossz- vagy keresztirányú szállítási irányban helyezkednek el.

Raklap-szétválasztás szállítószalagon keresztül

A papírral megrakott raklapok szétválasztását a lapadagoló után MSK a szállítószalag-szegmensek közötti speciális átmenettel éri el. A második szegmens kissé eltérő sebessége teszi lehetővé a papírkötegek szétválasztását.

Üres raklapok adagolása

Az MSK szállítószalag-rendszere szintén automatikusan szállítja az üres raklapokat a lapadagolóhoz.

Ívszámláló

Ívszámlálók integrálása a papíriparban az MSK szolgáltatási köréhez tartozik. Az MSK EMSY rögzíti és továbbítja az adatokat a következő logisztikai folyamathoz.

Címkéző rendszerek

Az MSK rendszerekbe teljeskörűen beillesztett robot- vagy szabványos címkéző rendszerek címkézik fel a raklapokat közvetlenül a csomagolás előtt vagy után, az Önök logisztikai rendszere igényének megfelelően. A fontos információs adatok biztonságosan kapcsolódnak közvetlenül a rakományhoz és kerülnek rögzítésre a vezérlőrendszerben.

Fedőlécfelhelyező

A fedőlécek automatikusan kerülnek felhelyezésre a felsődeszkatárral kombinálva, a raklapméretek széles skálájához.

Hevederező

Az MSK gyártósoraiba integrált heveder a csomagok kiegészítő biztosítását látja el a szállításnál.

Automatizált árumozgatás a raktárba

Az MSK szállítószalag-rendszerei lehetővé teszik a teljes raklap-logisztikát egészen a raktárig. Az ügyfél rendszerével hálózatba kapcsolt MSK EMSY szoftver parancsokat kap a raklap rendeltetési helyére vonatkozóan, majd jelenti vissza a raklap pozícióit és adatait az ERP-rendszer felé. A szállítmányozási dokumentumok is generálhatók így.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.