Raklaplogisztika és rakományrögzítés egyetlen forrásból

 

A CO2-lábnyom csökkentése mellett az  intralogisztikai rendszerek esetében különösen az átfogó folyamat hálózatba szervezése játszik egyre fontosabb szerepet. Az adatkapcsolatok és az ERP vagy MES rendszerrel és digitális interfészekkel való kommunikáció döntő fontosságúak az adatbiztonság és az automatizálás optimális foka szempontjából. A LogiMAT 2022 kiállításon az MSK Covertech Csoport testreszabott és fenntartható megoldásokat mutat be a raklaplogisztika, a rakományrögzítés és címkézés területén a folyamatautomatizálástól kezdve a teherautók automatizált be- és kirakodásáig.

Raklaplogisztika egyetlen forrásból

A raklapkezelés automatizálása nagyrészt már az áru átvételekor megkezdődhet. Ott az automatizált teherautó-kirakodás és a raklapterhelés teljesen automatizált kicsomagolása biztosítja a magas raklapáteresztő képességet, miközben megkönnyíti az optimális munkabiztonságot és a személyzet megtakarítását. A raklapszállító rendszerektől, a raklapozó és fóliacsomagolási rendszerektől kezdve a raklapokon lévő rakományok rögzítéséhez, a teljesen automatizált teherautó-rakodásig vagy a nagytéri tárolórendszerekhez való csatlakozásig – az MSK minden raklapkezelési igényét egyetlen forrásból biztosítja. 

Automatikus kicsomagolás az áru átvételekor

A raklaplogisztika automatizálása érdekében nem csak a gyártósor végén, hanem már az áru átvételénél is, az MSK teljes rendszert kínál egyetlen forrásból a fóliák és hevederek raklapokról történő eltávolítására és az azt követő depalletizálási folyamatra. Ezen a területen az MSK portfóliója magában foglalja a teljesen automatizált MSK Defotech kicsomagoló rendszert, a teljesen automatizált MSK Destraptech kipántoló rendszert, valamint a portál- vagy robot típusú depalletizáló rendszereket.

Raklapkezelés automatizálása

Az anyagáramlási rendszerben a targoncaforgalom egyre inkább csökken vagy teljesen megszűnik a mobil raklapos transzferkocsik és AGV-k használatával. A gyártási folyamathoz kapcsolódó jobb műveletek mellett csökkenti a munkavállalók potenciális veszélyeit is, és minimalizálja a kipufogógázt és a zajt. Az MSK a raklapszállító rendszerek széles portfólióját kínálja, és a szoftvert házon belül tervezi. Minden raklapadat megbízhatóan karbantartva van a teljes logisztikai folyamat során. A rendszer kommunikál az ügyfél ERP rendszereivel a raklap szállítási céljáról is, és szabályozhatja a címkézést, szállítási megrendeléseket generálhat a kimenő áruk departmentjében, és még sok mást. Szükség esetén az automatizált teherautó-rakodáshoz az MSK EMSY szoftver a raklapok ellenőrzött előválogatásáról is gondoskodik: A raklapok ERP megrendelés alapján történő megrendelése mellett a rakomány teherautón belüli elosztásáról is gondoskodnak.

Fenntartható rakományrögzítés

A csomagolt termékek raklapokra történő rögzítéséhez gyakran a leggazdaságosabb és legfenntarthatóbb eszközök a fólia-búra csomagolása. A megfelelő módszer kiválasztása jelentős energia-, anyag- és költségmegtakarítást jelenthet. Még a növekvő fólia költségek mellett is a csomagolási egységköltségek gyakran stabilan tarthatók vagy akár csökkenthetők, ha a megfelelőt választják. A csomagolási módszer (zsugorodás vagy nyújtás) mellett egy másik döntő tényező a csomagolóanyag kiválasztása - a fólia. Gyakran lehetőség van vékonyabb vagy akár újrahasznosított anyagból készült fóliák használatára. Ehhez az MSK számos iparágban összehasonlító teszteket kínál a gyártóknak a különböző csomagolási módszerekhez, valamint szállítási szimulációkat az eredeti vevői termékekkel. A kifejezetten erre a célra létrehozott technikai központok lehetővé teszik a fólia igényekkel és a terhelési stabilitással kapcsolatos tényeken alapuló döntéseket. Az optimalizált fóliacsomagolás azt is jelentheti, hogy további anyagok, például hevederek, élvédelem vagy kartontálcák nélkül is elvégezhetőek. A költségmegtakarítás mellett ez homogén csomagolási megoldást kínál, amely 100% -ban újrahasznosítható és így fenntartható.

Energiamegtakarítás

Az MSK folyamatosan innovatív technológiát és szabadalmaztatott módszereket alkalmaz gépein, amelyek minimálisra csökkentik az energia- és gázfelhasználást, és minimális fólia fogyasztást tesznek lehetővé. A gázfogyasztás tartós csökkentését az ÚJONNAN KIFEJLESZTETT MSK zsugorodási technológia teszi lehetővé, amelyet 2020-ban fejlesztettek ki. Az MSK  zsugorodási technológiájának legújabb fejlesztései előtt az MSK zsugorkeret átlagos energiaigénye már durván 10% -kal elmaradt az átlagtól. Most az új zsugor keretgenerálás további 13% -kal csökkenti a gázfogyasztást.
Még a villamosenergia fogyasztás csökkentése is szisztematikusan életbe lép az MSK-gépeken. Például azokon a helyeken, ahol állandó függőleges mozgások vannak, a motor kapacitása az ellensúlyok használatával csökken. A gép tervezésének optimalizálása, többek között a mozgó alkatrészek súlyának csökkentésével, segít minimalizálni az energiafogyasztást. A részletes monitorozáshoz az MSK EMSY szoftver raklaponkénti film-, villamosenergia-, gáz- és sűrítettlevegő-fogyasztásra vonatkozó elemzéseket és grafikus statisztikákat szolgáltat, műszakonként, hetente, vagy akár havi rendszerességgel is, stb.

Adatkapcsolat és digitalizáció az MSK EMSY-val

Az MSK EMSY szoftverrel az intralogisztikai rendszer minden folyamata könnyen érthető vizualizációkban jelenik meg, és az Ipar 4.0 értelmében hálózatba van kötve. Az ERP vagy MES rendszerrel, valamint a digitális interfészekkel való adatkapcsolatok és kommunikáció biztosítják az adatbiztonságot és az automatizálás optimális fokát. Ezen felül a szoftver karbantartás-kezelést, távoli karbantartást vagy online diagnosztikát is kínál, valamint  fogyasztási és termelési statisztikákat is szolgáltat.
Az MSK EMSY move szoftvert és egy modern ipari táblagépet használó mobil megoldás kényelmes megoldás, különösen a hosszú szállítószalagok és a több modullal rendelkező raklapozó vagy csomagoló rendszerek, vagy a hajtásrendszerek finom beállításához a területen.
A felhasználóbarát MSK EMSY smart alkalmazás okostelefonra vagy táblagépre egy információs eszköz, amely megjeleníti a rendszerek állapotadatait anélkül, hogy a helyszínen kellene lennie.  A teljesítménymutatókról, például az időstatisztikákról, a rendelkezésre állásról, a hatékonyságról és a hibaüzenetekről szóló élő információk  gyorsan elérhetők, bárhol is legyen, és lehetővé teszik a céloktól való eltérésekre adott gyors reakciókat.

Teljes körű szolgáltatás az egész rendszer számára

Mivel az MSK mindent egy forrásból kínál, a vállalat teljes körű szolgáltatást is ajánlhat. A technikai támogatás éjjel-nappal elérhető a 24 órás ügyeleti szolgáltatásunkkal. Nemzetközi tevékenységével és többnyelvű szervizszemélyzetével az MSK megbízható partner. Annak biztosítása érdekében, hogy a gépek az elkövetkező években is készen álljanak a megbízható használatra, fontos szerepet játszik a pótalkatrészek rendelkezésre állása. A saját gyártásba való magas vertikális integrációnak és a regionális pótalkatrész-tároló létesítményeknek köszönhetően az MSK pótalkatrészei gyorsan elérhetők, és még sokáig azok maradnak.

MSK – Ipari partner raklapozási, szállító-, csomagolási és kicsomagolási rendszerekben

Az eddig eladott több mint 6000 géppel, mintegy 500 alkalmazottal, valamint németországi, franciaországi, magyarországi, amerikai és kínai telephelyekkel az MSK Covertech Csoport több mint 45 éve vezető gyártója a raklapozó, szállító, csomagoló és kicsomagoló gépeknek, amelyek automatizálják az összes raklapkezelési igényt, az áru átvételétől a teherautó-berakodásig vagy a késztermékek raktáráig. A legkülönbözőbb iparágak kiemelkedő gyártói az MSK rendszeres ügyfélköréhez tartoznak. Az MSK magas vertikális integrációval fejleszti és gyártja a szállítószalag-technológiát és csomagolási rendszereket, és saját szoftverrel irányítja rendszereit.

 

MSK a LogiMAT 2022-en

2022. május 31. – június 2.    
Messe Stuttgart, Németország
12-es terem, G16-os stand

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Specialistáink szívesen állnak rendelkezésére.